lauantai 18. marraskuuta 2017

Movemberissa tapahtuu

Kurppakomppanian Movember-kisassa ollaan puolivälissä ja "jyvät alkavat erottua akanoista" kuten sanonta kuuluu. Itse kuulun tähän akanoiden isompaan ryhmään, koossa on  vasta 46 lajia joka on ilmeisesti hännänhuippu. Jyvinä ovat nousseet esille perinteisen Kurppakomppanian ex-aktiivi, Koskisen Hannu kärjessä saldona todennäköisesti 84(?), kakkosena tulee Tuomisen Juha Ylöjärveltä tasan 80. Laurinsalon Tommi tulee kolmantena 79 lajia. Muita en nyt lähde luettelemaan koska tilanne elää päivittäin.

Hannu oli saanut tänään hienon  kuvan tuulihaukasta Tampereen Santalahdessa. Hän kertoi linnusta että hän olettaa sen olevan sama yksilö joka väijyi katulamppujen päällä elo-syyskuussa. Sittemmin on tinnu muuttanut taktiikkaa ja se onkin enemmän maassa tai kasoilla josta Hannun ottama kuvakin on.

Hannun kuvaama tuulihaukka
Tuomisen Juha on aktiivi lintustaijari Ylöjärveltä joka on kuun alkupäässä kiertänyt kovastikin mutta nyt on tahti vähän hiipunut. Viimeisin on eiliseltä kun hän sai lehtopöllön Viljakkalasta. Hän oli saanut maamerkit varmaankin tiira-palvelusta ja niiden avulla hän kuuli lehtiksen. Tommi on viimeksi saanut koskikaran ja huuhkajan ja näin on saldo noussut jo 79:ään! Tämä on tosi metsästystä ja bongausta parhaimmillaan.

Koskikara by Timo Palomäki
Olen ollut tekstiviestien avulla yhteydessä pohjoisempaan jäseneen eli Jopeen joka valitteli töiden haittaavan harrastusta. Parina päivänä hän ehti kiertämään ja sai kasaan 45 lajia. Jatkossakin on aikalailla kiireitä joten hän varmaankin jää alle 50 lajiin. Pohjoisen pään heivaaminen on sääli kun muistaa viime vuoden kärkipäässä ollutta Jopea.

Hiiripöllö by Timo Palomäki
Oma kisa on nyt jo nautiskelua ja oman ruokinnan ylläpitämistä, siinäkin on hommaa ihan riittävästi. Eurot vaan vilahtelee silmissä kun käy tuolla isolla kirkolla. Tänään sain seurata hiiripöllöä joka on nyt näkynyt pari kolme kertaa täällä päässä Lavajärveä. Varmaankin on toinen hiiripöllö järven W-päädyssä, näin epäilee Leskisen Matti joka viestitti asiasta. Tämänpäiväinen hipö oli iltahämärissä tolpan nokassa tuossa kotipellolla, näin kun se pari kertaa syöksyi peltoon mutta jäi auki saiko se mitään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti