perjantai 16. elokuuta 2019

Pihakisa 16.8.2019

Pidettiin heti perään pihakisa jäsenten välisenä. Hailuodon piha sai jopa 30 lajia, Hanski siis voitti, onnittelut pohjoiseen lintujen jahtaajalle! Hopeatila jäi Lavajärvelle 24 lajilla ja pronssitilan vei Siivikkala. Hakalan Kari oli suorittamassa syksyn avausta Ketunkivellä, hän jäi 13 lajiin. Kylläkin Kari sai "parhaimmat" muuttohavainnot kun näki 2 kapustarintaa ja kirvisiä ison parven, 57 lintua.
Ketunkivi ei tuottanut hyvin lajeja mutta tuttuja hirvikärpäsiä oli ilmaantunut ja havannoitsija lähti kasin jälkeen kotiin suojaan.Hailuodon saaliiksi tuli hienoja lajeja, metsäisiä tiaisia, merihanhi, keltaväiski, järripeippo, pensastasku, tervapääsky ja harmaahaikara (5 kpl) Kyllä siellä kelpaa kisailla ja viettää aikaa!

Sielläkin iski sumu, samoin kävi Lavajärvellä. Kylläkin sumu kaikkosi kymmenen jälkeen kun kisa oli jo ohi. Sain tämän päiväisestä koitoksesta yht 24 lajia. Heti kisan jälkeen tuli kolme lisää, näin harmaasiepon ja nuolihaukan, se oli tärkeä lisä tämän vuoden pihapinnoihin, siitä tuli 95:s täppä!
Muita kivoja lajeja olivat myös syksyn muuttajiksi luokiteltavat haarapääsky (7 m, 1a) ja metsäkirvinen (10 ä) ja kirvisen 13 yksilön parvi. Ei vieläkään niittykirvistä! Kolmas laji oli kuikka jonka näin lentävän Lavajärven päällä.

Närhi jäi puuttumaan
Täytyy vielä hehkutella tuolla nuolihaukalla, se lensi pohjoisesta pihan yli SW suuntaan. Luulin ensin että tuolla saapuu tervapääsky kun nopeasti katsoin lähestyvää lintua mutta pian se paljastui petolinnuksi, kapeasiipiseksi pikakiituriksi joka jahtasi varmaankin päivän ruokaansa. Näin vielä toisenkin petolinnun kun näin isohkon linnun liitävän kohden Laurilan peltoja. Kyseessä oli todennäköisesti paikallinen hiirihaukka!

Syksyn merkkejä olivat ne pikkulintujen parvet selvästi S suuntaan. Päivän kisa oli jälleen hyvää harjoitusta syksyn koitoksiin. Istuin puutarhassa tuolilla ja haravoittin taivaanrantaa, se innosti jälleen hakemaan sieltä syksyn muuttajia. Tuttua puuhaa hieman paremmilla staijipaikoilla, vielä kun hakisi kaukoputken niin avot, tästä riemu repeää. Laadin eilen iltapuhteeksi tälle päivälle tavoitelajilistan, tästä listasta sain yli kymmenen lajia, kyllähän sen pystyy aika hyvin arvaamaan mitä tulee näkemään. Vaikka koskaan ei tiedä mitä päivä tuol tullessaan. Sen on elämä osoittanut, ja siinä se piileekin ainakin tämän harrastuksen suola! Kohti uusia haasteita!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti