sunnuntai 6. lokakuuta 2019

Syystauko on ohitse

Ehkä nyt on jo aika päivittää hieman blogia, onhan tässä pidetty taukoa (lue latausta itselle) jo useita viikkoja. Olen tässä välissä käynyt Virossa, Latviassa, Liettuassa eli autoretkellä Kuurin kynnäillä, Itämeren rannoilla upeissa hiekkaharjumaastoissa. Kävimme siellä Kurppakomppanian veljien kanssa 9-vuoden takaisissa maastoissa katsastamassa sitä valtavaa peippomuuttoa, niithän muuttaa kohden etelän auvoisia, lämpimämpiä talvehtimispaikkoja satoja tuhansia päivässä! Lisäksi näimme hienoa närhien vaellusta, yli 300 sataa yksilöä/päivässä ja muuttoa jatkui koko ajan. Normaaliin tapaan kirjasimme kaikki lajit joita saimme 126 tällä viikon retkellä.

Kotisuomessa on aika ryhtyä talviruokintaan, olen käynyt ostamassa auringonkukamn siemeniä, talipötköjä näin aluksi. Ruokinta on vetänyt hyvin puoleensa, pikkuvarpuset, talitiaiset, sinitiaiset, närhet (ne jotka ovat jääneet tänne viettämään talvea), harakat, mustarastaat ja sitten hieman harvemmin havaittuja lajeja edustavat punarinta(1-2), peippo(2), järripeippo(2), punakylkirastas(1), laulurastas(1). Ruokinnan olen aina aloittanut lokakuun alkupuolella.

Nyt on kova into saada se sata lajia täyteen tälle vuodelle omalta tontilta. Tällä hetkellä on saldo lukemassa 98! Vielä puuttuu "ns helppoja" lajeja kuten pyrstötiainen ja niittykirvinen sekä arktiset hanhet ja joitakin petolintuja. Täytyy olla tarkkana eikä kiikareita saa vain kuljettaa mukana vaan niitä täytyy käyttää ja olla hoksottimet hereillä koko ajan.

Nyt on ollut hieman surun aikaa kun anoppi kuoli pitkällisen sairauden murtamana, hän sai elää hyvän elämän, tästä olemme kiitollisia. Elämä jatkuu!

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti