perjantai 10. elokuuta 2018

Aamustaiji 11.8. ja pesintöjä

Päätin pitää itselleni lintukisan ja heräsin puoli kuusi. Tavoite oli saada keltavästäräkki tonttipinnaksi tälle vuodelle ja tulihan se, ainakin pari kertaa kuulin sen äänen. Muita kivoja lajeja olivat hiirihaukka joka lensi suoraan talomme yli kohti Laurilan peltoja joko hakemaan evästä poikasille tai sitten se oli muuttomatkalla. Suunta oli suoraan S.

Räkättirastas
Paljon metsäkirvisen ääniä kuului, onhan nyt niiden muuttoaika. Summasin ääniä kymmenkunta. Kuulin myös yhden talviajalta hyvin tutun äänen, punatulkun lentoäänen, sitä kuulee näin kesäaikaan harvoin. Pari töyhtöhyyppää tuli myös kirjoihin, ne lensivät kiertelevinä vailla suuntaa. Aamun ylivoimaisesti eniten äänessä olivat rastaat, punakylkirastaita oli äänessä paljon samoin kuin räkättirastaita. Joitakin laulurastaita myös näkyi. Ei kuitenkaan selkeitä muuttoparvia.

Rannalla on houkuttimena  pönttöjä myös vesilinnuille
Meillä on pihassa tuolla autokatoksen takana pinossa lavoja, se on hyvä paikka piilotteleville lajeille kuten punarinta. Näin siellä lavojen päällä yhden tämän kesäisen poikasen eli siinä tuli jälleen yksi pesivä laji listalle. Muita pesiviä lajeja olen todennut kymmenkunta. Tänä vuonna tuli yksi uusi laji kun havaitsin liiterissämme haarapääskyn pesän. Sehän aiheutti sen että liiterissä täytyi pitää ovet auki kunnes poikaset olivat lennossa. Samoin löysin lavapinosta västäräkin pesän joka kylläkin valitettavasti tuhoutui. Sitten on nämä pöntössä pesineet lajit, talitiainen, sinitiainen, kirjosieppo ja kuusitiainen. Sekä myös pikkuvarpunen on pesinyt meidän tontilla. Varmaankin pesineihin lajeihin voidaan laskea myös peippo, räkättirastas, punakylkirastas, laulurastas, mustarastas. Tuolla mökin maastoissa rannalla on pesinyt rantasipi, sinisorsa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti