perjantai 7. syyskuuta 2018

Kaskinen odottaa

Meidän tämän syksyisen reissun kohteena on tuttu Sälgrundin saari Kaskisten edustalla. Meitä lähtee tiukka porukka, kuusi lintumiestä ja tarkoitus on katsella syksyn muuttoa, nauttia luonnosta ja tutusta seurasta. Olemme jälleen tehneet kuin omat veikkauksemme nähtävistä lajeista ja kyllä siellä oli tullut erojakin lajilistoissa, vaikka laitoimme kukin sadan lajin listan. Kisamestarina toimiva Kari pitää listat vielä piilossa jotta havaintotehokkuus säilyy kunnioitettavana.
Mustapääkerttu

Tämä aika ennen reissua on pakkaamisen aloittelua, että kaikki tarvittava tulee mukaan. Mutta tässä on vielä viikonpävät retkeen aikaa joten aina jotakin ehtii vielä touhuta. Itse olen alkanut käydä meidän vanhan rouvan (Heta) kanssa pikku lenkeillä, eihän meidän koiruus oikein jaksa millekään pitkälle lenkille vaan "hän" puuskutttaa jo pienemmästäkin lenkistä. Ikää meidän lappalaisella on jo 15 v, sehän on muutettuna ihmisen iäksi yli 100 v! Kunnioitettava ikä!

Tämän päivän metsälenkillä näin 2 tuulihaukkaa, yhden hiirihaukan sekä yhden kanahaukaksi tulkitsemani muuttavan kaverin. Pikkulintuja ei ollut mitään isompaa parvea liikkeellä, tässä kotipihassa olen nähnyt nyt todennäköisesti vihervarpusia piene parven sekä pari pajulintua puutarhan puissa. Muuten on ollut yllättävän hiljaista.

Sinirinta
Hyvä ystäväni Parikkalasta Partasen Harri on ollut lintukavereidensa kanssa rengastamassa lintuja, tai eihän Harri rengasta mutta on siellä mukana puhtaasta kiinnostuksestaan. Hän laittoi minulle useampia kuvia eri lajeista, olen tämän kertaisen juttuni kuvittanut niillä. Olemme myös näillä syysretkillä olleet Signilskärissä yhdessä rengastajien kanssa ja se on kyllä jännittävää mennä kokemaan verkkoja, sillä ei sitä koskaan tiedä mitä siellä odottaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti