torstai 23. toukokuuta 2019

Tankar on hieno paikka

Vietimme oikein hyvän lintuviikon Tankarin hienolla saarella. Tankar sijaitsee Kokkolasta merelle  n 20 km, joten siellä sai olla kaikessa rauhassa, varusteet vaan täytyi olla kunnossa. Eväitä riittävästi sillä syöminen on lomaviikon yksi tärkeimmistä asioista. Kurppakomppaniaa edustivat tällä kertaa Kari H, Hanski, Timo P ja meikäläinen, eli vahva oli edustus! Saarelle täytyi olla kuljetus, saimme edullisen venekyydin paikalliselta lintumieheltä, venekyyti kesti n. 40 min, saimme ihailla länsirannikon maisemia, alkumatkasta menimme lähempänä rannikkoa ja huomasimme ihmisten olevan jo paljon  kevätpuuhissa. Lähestyessämme kohdettamme rupesi "jännitys" nousemaan, paljon puhuttu Tankarin asema on edessä  ja viikko pelkästään lintuja




Näimme kevätviikon aikana 108 lajia, merkittävimmät olivat kyhmyhaahka, kangaskiuru (laji on aika harvinainen Tankarissa) ja muuttohaukka. Viikkoon mahtui monia kivoja tilanteita ja havaintoja, näimme monipuolisesti kahlaajia esim mustavikloja useita ja pikkukuoveja myös monia. Kevään arktikaa saimme kokea yhden valkkariparven (35) kera. Ehkäpä näiden parvien puuttuminen olikin yllätys. Saarella pesi esim merikihuja joita näimme päivittäin.

Reissusta jäi sen verran hyvä maku että tulevaa jo kehitellään, ainakin poissaolleet veljet ovat innoissaan!  Auringosta saimme nauttia päivittäin, rusketus sen kun lisääntyi! Aikaiset aamuherätykset jäivät ikäänkuin päälle, nyt joitakin päiviä jälkikäteen tuppaa heräämään aina neljän pintaan mutta kun huomaa että nyt ei olla lintusaarella niin sitä vaan kääntää kylkeä ja torkahtaa uudelleen.

Palattuamme tänne "sivistyksen" pariin ovat normaalit arkikuviot jälleen tapetilla. Pidimme pihakisan Karin kanssa ja täytyy olla iloinen hänen puolestaan, hän sai yhden uuden lajin, suokukon jo ennestään runsaaseen pihasaldoonsa, tällä hetkellä hänellä on 158 lajia nähtynä pihasta, tontilta. Meikäpoika tulee reilu kymmenen lajia perässä, Lavajärven saldo näyttää 146 lajia. Meillä on metsäiset lajit vielä voimissaan ja Karilla puolestaan Kirkkojärven läheisyyys antaa juuri kahlaajia joista täällä vaan haaveillaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti