maanantai 6. toukokuuta 2019

Viikko 19

Nyt mennään viikkoa 19, arktika on huulilla. Tällä kertaa me vietämme arktikan tarkkailun Pohjanlahden puolella, Tankarissa. Meitä lähtee sinne neljän kaverin iskuryhmä, reissu on tosi mielenkiintoinen kokea millaista on arktika toisella puolen Suomea. Mitkä lajit ovat esillä? Se selviää parin viikon kuluttua kun palaamme reissulta. Nyt on kiivain viikko valmistautumisessa, tuleeko kaikki tarvittava mukaan, onko lämmintä vaatetta riittävästi? Mitään ei voida hakea mistään marketista vaan kaikki on kannettava mukana ja osata ajatella etukäteen.

Pidin jälleenoman aamuvakion 6.5 klo 7-9. Kyllä täytyy todeta että 30 lajia ontältä tontilta saatava lajimäärä, jälleen tuli 31 lajia. Parhaimpana ehkäpä valkoviklo (1 p) ja rantasipi 4 p Lavajärvellä, myös metsäviklon ääni kuului. muuten olivat lajit jo huhtikuusta tuttuja. Kirjosieppoja oli eri pönttöjen tuntumassa 3 yksilöä. Jännä huomata miten lajisto on muuttunut kevään myötä. Tonttipinnat ovat tällä hetkellä 68 pojoa.

Päivitän hieman lisää tätä tekstiä. Sain jälleen maistaa sitä miltä tuntuu kantaa tuolta mökiltä laatikolla kuivaa haapapölliä. Eihän siinä mitään ongelmaa ole, ainoa on se asia rupeaa vuodet jo pikkuhiljaa näkymään mittarissa. Kantomatkaa tulee n 200 m ja pelkkää ylämäkeä! Aika jyrkkää vielä. Eihän niitä ole pakko kantaa juuri tänään, koko kesä aikaa joten se homma saa nyt olla. Eipä niitä pöllejä ole paljon joten vähän päivässä on paljon viikossa.

Siinä sivussa tulee tarkkailtua Lavajärven lintuelämää sekä kotitontin liikehdintää. Tänään (ke) ilmoitin tiiraan pari kuikkaa, rantasipin ja metsäviklon, kotitontilla näin harmaahaikaran. Nyt ovat tonttipinnat tälle vuodelle 69, matkaa siihen sataan lajiin on vielä mutta uskon ja toivon sen rajapyykin täyttyvän. Heti kun jätti koneen ja kävi murkinoimassa tuli yksi pinna lisää, näin ikkunasta leppälinnun piipahtavan ruokinnan jämillä. Mukava yllätys näin tuulisena kevätpäivänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti