sunnuntai 22. tammikuuta 2017

Lauhaa keliä

Nyt ollaan jo ohitettu tammikuun puoliväli, kevään tohinat on mielessä mutta kyllä se talvi vielä iskee takaisin. Näin ajattelee pessimistinen mies! Kun kaivaa ne fakta-asiat esille niin tammikuussa on aina ennenkin ollut tosi kylmä. Mutta jos nyt olisikin toisin?!
Ainakin sään puolesta sopivat päivälämpötilat ovat olleet hyvinkin inhimilliset, tänäänkin plusasteita koko armaan päivän. Mikäs tässä ollessa! Eilen jatkoin sitä puronvarren urakkaa, sieltähän ei työmaa helpolla lopu. Jatkoin kirveellä tekemistä, kyllä moottorisaha on valmiina mutta haluan tehdä hommia hyvin perinteisesti. Onko siinä järkeä vai turhaanko heilun kirveen kanssa? Olen tullut siihen päätelmään että kun ei saa itseään muuten liikkumaan niin edes tällä tavoin tulee pidettyä kropastaan huolta. Eilisen nelituntisen urakoinnin jälkeen katselin jälkeä, ei näyttänyt paljolta mutta uskon kun vaan jaksaa painaa, tulee hyvää puuta kotioloihin sekä puronvarsi siistiytyy.

Ruokinnan läskit ovat lopussa
Urakoinnin lomassa on hyvä aina hetki huokaista, siinä pystyy hyvin havainnoimaan ympäristöä ja kuuntelemaan luonnon ääniä. Eilisen päivän paras havainto oli kun kotipihaan tullessa ylitseni lensi 13 linnun tilhiparvi. Nämä veikeät helisyttäjät olivat pihan koivujen latvustossa pienen hetken kunnes päättivät jatkaa kiertelyään lentäen W-suuntaan. Pihan ruokinnoilla on ollut hyvin tavanomaiset tiaiset ja käpytikat syövät ahkerasti. Pikkuvarpusten pieni parvi tulee aina joskus myös atrialle.

 Kuva Timo Palomäen 
Katselin säätiedotusta tv:stä ja siellä kerrottiin että nyt säätila sahaa edestakaisin, ainakin viikon ajan on valloillaan sekava tilanne. Eipä se kauheasti kyllä hetkauta, paras kelin kertoja on se kun avaa ikkunaverhot ja katsoo kuinka maa makaa. Hanski soitteli, hänen kanssaan puhuttiin siitä että kohta alkaa iso rytinä, ensimäisiä tarkkailijoita ja tunnustelijoita ilmaantuu näille leveysasteille. Tällaista se on aina kun optimistiset lintuihmiset povaavat tulevaisuutta. Hanski on aivan erityisen yltiöoptimisti se on huomattu kun ollaan lintureissussa. Täytyy kyllä kateellisena myöntää että usein Hanskin ennusteet osuvat oikeaan, lintu jota tämä mies kaipailee niin tulee hetken päästä kiikareihin.

Harrin kuvaama helmnarimamma
Tänään perjantaina vietin valoisan ajan tuolla "työmaalla" eikä siellä kuulunut kuin normi tiaiset ja urpiaisen ääniä. Eipä tullut tiiraan ilmoitettavia vaan oli tyhjään tyytyminen. Sehän on selvää että aina ei voi voittaa, tyhjiä arpoja saa vetää aika useasti. Mutta tulipa oltua ulkona ja huhkittua oikein hyvin, puupino rupeaa kasvamaan ja oksan rippeitä on aika paljon mutta ne maatuvat ajan kanssa
Päivän päätti hyvä sauna, oli miedot mutta riittävät löylyt, sitten pyörähtämään lumihankeen. Sen jälkeen istumaan löylyyn herra Sandelsin kanssa, voiko päivän urakat lopettaa paremmalla fiiliksellä?
Mielestäni ei voi, ainoastaan tulee mieleen lottovoitto, 7 oikein ja ainoana lottoajana! Sehän selviää huomenna.

Palom,äen  varppari
Ei tullut lottovoittoa, tuli hieno sunnuntaipäivä! Katselin eilen ja tänään 22.1. tiiraa ja havaitsin että pöllöillä on jo liikettä ja ääntelyä. Pirkanmaalla on ainakin ollut jo havaintoja lehtopöllöstä täällä kotoisella Hämeenkyrön nurkilla, helmipöllöstä ja viirupöllöstä jossain Tampereen itä- ja eteläpuolella. Varpuspöllöjä on ollut monessakin paikkaa. En tiedä on kyseessä jo soidinvireen heräämisestä johtuvaa vai onko ollut vain aktiivinen lintumies? Mene ja tiedä niin kuin  sanonta kuuluu. Kelien puolesta sopisi jo soidinvireen herääminen, on ollut sen verran lauhaa ja käsittääkseni sään pitäisi jatkua samanlaisena. Se vaan tietää että aamuisin ja iltaisin täytynee tehdä tarkastuksia kotiterassilla.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti