perjantai 27. tammikuuta 2017

Viikon saldoa

Maanantai 23.1.
Tein kolmetuntisen urakoinnin ojatyömaalla, upea keli ja kirves luisti oikein hyvin, ei paljon tullut valmista jälkeä mutta se tunne kun saa tehdä omaan tahtiin ilman kiireen tuntua on mahtava. Välillä satoi lunta, isoja kintaan kokoisia hiutaleita valui alas maastoon. Ei se meikäläistä haitannut. Päivän lintuhavainnot jäivät vähiin, ainoastaan kolme korppia tuli tiiraan kuitattua.

Tiistai 24.1.
Tyttäremme sanoi että tänään on 11 kuukautta jouluun! Onko hän jouluihminen? Minäkin oikein pysähdyin ajattelemaan asiaa, niin tosiaankin on. Tässähän värjötellään ja odotetaan joulupukkia, oli sitten juhannushelteet tai syyssateet. Kyllä se tulevakin joulu sieltä tulee.
Olin tänään kolme ja puolituntia raivuutyömaalla, keli oli oikein suotuisa ja sain tänään jotain aikaiseksi. Lintuhavainnot jäivät vähiin, oikeastaan nolliin! Päivän päätti hyvä sauna ja "lumihanki" jossa kävin pyörähtämässä. Se tekee kyllä hienon tunteen!

Keskiviikko 25.1.
Tämä päivä on mennyt pelastusarmeijalle, olen tehnyt koiruuden kanssa vain kilometrin lenkin tuolla pienessä pakkasessa ja viettänyt päivää sisätiloissa laskien ruokinnan lintuja. Takaruokinnalla on käynyt välillä aikamoinen vilske mutta yleensä siellä on hyvin rauhallista. Harakoita löytyi 3 yksilöä, närhiä yksi, sinitiaisia ynnäsin arviolta ainakin 20 lintua, talitiaisia hieman vähemmän, arvioisin niitä olleen kymmenisen tinttiä, pikkuvarpusia tänään vähän vähemmän vain 10 lintua, keltasirkkuja parisenkymmentä kappaletta sekä kaksi käpytikkaa kuusen latvassa. Tässä on tämän päivän vieraat linturuokinnalla. Sitten on mennyt ainakin 6-8 kuppia kahvia.

Torstai 26.1.
Tämä päivä oli raivauspäivä, 4 h tuolla ojalla. Kelin puolesta mitä parhain päivä olla ulkona ja työn touhussa. Nyt rupeaa jo näkymään käsien ja kirveen jälki. Vaikka aamulla oli hiukan vaikeuksia saada "kone" käyntiin niin kyllä se kauramoottori alkoi toimia. Päivän lintuhavikset on aika pieniä vaikka odottelin jo enemmän. Aamupäivällä varpushaukka pyörähti alaruokinnalla mutta veti tyhjän nuotan. Samaan aikaan oli harmaapäätikka ruokinnalla. Päivän aikana korpit huutelivat tuolla N-puolella mutta en nähnyt kavereita.

Perjantai 27.1.
Kolmen asteen pakkanen väritti maailmaa, aurinko nousi yhdeksän jälkeen. Voisiko maailma näyttää hienommalta! Käpytikka päivysti tutussa kuusen latvassa ja hetken kuluttua se oli jo talimakkaran kimpussa, pari viherpeippoa pyöri myös ruokinnan puissa. Naakkoja lensi myös tähystämään koivun latvaan josko ruokinnalle olisi turvallista laskeutua. Nyt on taas vuorossa raivuu meikäpojalla.
Puronraivuussa meni 5 h, tein pikkuhiljaa kun ei ole kiirettä. Linnut antoivat hyvän kuvan lämpöisestä "kevätaamusta", niin paljon oli ääntä. Viherpeippot selvästi jo visertävät kuin keväisenä aamuna, niitä tuntui olevan vähän jokapuolella. Ruokinnalla oli kaksi käpytikkaa iltapäivällä, olisiko niilläkin jo parinmuodostusta?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti