maanantai 16. tammikuuta 2017

Tammikuun taikaa

Meillä kävi vanhanaikaisesti tässä reilu viikko sitten kun tietokone otti ja lopetti yhteistyönsä, kaikki vanha on täysin muistinvaraista, osa saatiin kyllä pelastettua, mutta aikalailla paljon meni . Esim tämän blogikirjoittelun "avaimet" katosivat ja siksi olen tekemässä uusia sivuja joissa jatkan "lavajarvenlinnut,blogspot.fi" tarinointia. Toivottavasti mahdollisiman moni löytää tämän uuden sivun!

Ihminen on yllättävän avuton kun tietokone sanoo että "räts" eikä suostu enää toimimaan. Tai onko se vaan tunne että kaikki meni nyt, mitään ei saada takaisin. Tämä tunne tuli kun valkeni totuus koneen hajoamisesta. "Dollarin kuvat" vaan vilahteli silmissä kunnes maailmankuva aukeni, tietokoneemme oli jo vanha (yli 14 v) ja tullut tiensä päähän. seuraavaksi haettiin edulliseksi tiedetystä kaupasta uusi ja samalla näyttökin meni uusiksi, oli aika putsata pölyt kunnolla!

On vähän hankalaa kirjoitella kun ei vielä tiedä paljonko vanhoja kirjoituksia saan tallennettua. Aika näyttää sen, tein tämän kirjoituksen nyt aloituksena uudesta kaudesta, tämän blogin aloituksena: Nyt olen raivaamassa tuolta pellonpäästä leppäpensaikkoa, teen hommia vain kirveen avulla (ainakin  aluksi!). Aloitin tänään raivaamalla vähän polun paikkoja ja jatkan tässä kunhan kerkiän, ei ne hommat sieltä minnekään karkaa, kukaan ei tule tekemään sitä minun puolestani. Itse se pitää "otsasi hiellä" voiteleman!

Lintuhavaintoja voi tehdä koko ajan, tänäänkin lensi isohko parvi urpiaisia siitä ohi, en nähnyt parvea mutta kuulin äänen. Harmin paikka kun en päässyt katsomaan oliko siellä mukana turpoa! Tundraurpiainen on laji joka pitäisi nyt löytää, niitä tuntuu olevan aikalailla liikkeellä. Minulta puuttuu laji tämänvuotisesta talvipiha-kisasta. No, se tulee jos on tullakseen. Isolepinkäinen on ollut anopin pihassa, näin sen viikonloppuna. Nyt vaan puron raivuun lomassa hoksottimet hereillä ja hyviä haviksia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti