maanantai 19. kesäkuuta 2017

Jussia odotellessa

Juhannus on taas edessä, siihen on aikaa vielä viikon päivät. Kyllähän sen säästä huomaa!
Olen tänne blogiin koonnut lähinnä linturintaman tapahtumista ja nyt alkaa sillä puolella olemaan hieman hiljaisempaa. Pöntöistä on pesijät onnistuneesti rengastettu, kiitos Merin ja Kimin! Saldona oli 105 rengastusta ja yksi emokontrolli. Sain uuden rengastuslajin pikkuvarpusesta. Tässä on nyt vuorossa pihapinnojen keruun toivossa lintujen tarkkailua. Nyt on koossa 93 täppää, vimeisimpänä pensassirkkalintu eilen yöllä. Sirkkelin vaisu surina kuului tuolta järven notkosta. Näin myös pöllön joka lennähti männyn oksalle. Se pöllö ei ollut lehtopöllö vaan lähinnä sarvipöllö tuli mieleen. Harmi kun se yön lintu ehti lähteä aika nopsasti pois. Täytynee kuunnella yöaikaan jos se vaikka huutelisi. Olishan se jälleen uusi pihapinna jos sen saisi määritetyksi.

Hömötiainen Palomäen Timon kuvaamana
Kävelin yönselkään vielä mökin rannalle jos sen pensassirkkelin kuulisi paremmin mutta tyhjää sen puolesta. Yksi lepakko lenteli rannan tuntumassa ja saalisteli jotain hyönteisiä. Se oli hyvä havainto! Totesin että lehtokurpalla on reviirin raja just meidän talon kohdalla. Yksinäinen lehtokurppa lenteli ja kurnutti öiseen aikaan, missähän on sen pesä? Illan äänekkäimpiä olivat kuitenkin kalalokit joita laskin olleen vähintään 30 linnun parvi joka metelöitsi aikalailla lennellessään yläpuolellani.

Perjantai oli saunapäivä, siinä löylyistä huilatessani terassilla päätin laskea kuulemani lajit. Sain niitä kasaan kaikkiaan parisen kymmentä, ei mitään maata mullistavaa, tiltaltti oli mukava laji, tervapääskyn ääni kuului jostain taivaalta ja huilauksen päätti kalatiira (2) jotka lensivät Lavajärvelle päin. Lintusaalis 20 eri lajia on mielestäni aika mukava määrä. Käki tuli vielä sauna jälkeen.

Vihervarpunen by Timo Palomäki
Lauantaina kuulin mökin metsikössä hernekertun laulavan taas pitkästä aikaa, siinähän oli lauantain ainoa havis. Tänään sunnuntaina sain yhden puu-urakan päätökseen kun hain tuolta alhaalta viimeiset haapapuut, nyt alkaa sitten liiterin täyttäminen, sen verran kuivia ovat puut. Kuivuvathan ne vielä liiterissä kun muistaa pitää ovia auki.
Tehtiin parin tunnin iltarupeama tyttäreni kanssa ja saimme aika lailla puita liiteriin suojaan ennen tiistain sadetta. Kyllä homma onnistuu heti kun on toinen, Jäi hyvä maku päivän uurastuksesta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti