maanantai 5. kesäkuuta 2017

Kylmää keliä

Nyt on kesäkuu ja ulkona on "p---n" kylmä, täytyy oikein laittaa villapaitaa päälle! Ei oikein haluta lähteä tuonne pihamaalle hommiin. Tuuli käy aikalailla ja tässä saakin olla tarkkana sähköjen kanssa. Meidän tarvitsee lämmittää kun tuo aurinko ei oikein vielä riitä lämmittämään vettä joten joudutaan lämmittämään pannulla ja silloin ei saisi sähköt katketa. Kyllähän nuo aurinkokeräimet ovat auttaneet tosi paljon mutta kyllä ihminen on aika riippuvainen sähköstä.

Olen tässä sisältä katsellut tuota rastaiden nurmikon pöyhimistä, laitankin tähän juttuun kuvia näistä matojen hakijoista. Edellisessä jutussani on kuva punakylkirastaasta ja tähän juttuun tullee kuva räkätistä matojahdissa nurmikolla.

Tänään lauantaina oltiin yo-juhlissa, siellä oli mukavaa. Paluu arkeen tuli kotikonnuilla kun kävin hakemassa 6 kertaa banaanilaatikollisen puita ja sen päälle ajoin nurmikkoa parisen tuntia, kyllä tiesi tehneensä. Nyt sitten istun tyytyväisenä ja katselen pihan elämää.

Olin yhteydessä Palomäen Timoon ja hän kertoi saldonsa olevan noin 170 lajia Pirkanmaalta tänä vuonna. Hän koettaa saada mahdollisimman monta lajia tämän vuoden aikana, itse en kykene samanlaiseen rumbaan vaan tyydyn tähän omasta pihasta 100-lajia koitokseen. Tällä hetkellä on lajeja 85 ja joitakin helppoja puuttuu vielä. Kyllä se sata tullee täyttymään?! Ainakin kova on yritys.

Tänään maanantaina istuin pihamaalla tovin, yhden tölkillisen verran, ja kuuntelin ääniä näin sateen loppumetreillä, sain helposti kasaan kymmenkunta lajia, rastaita kolme, pajulintu, kirjosieppo, lokki sp, naakka, peippo, sepelkyyhky, viherpeippo. Vielä kun saisi jotain kerttuja ja yön ääniä niin sitten olisi aika hyvä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti