lauantai 24. kesäkuuta 2017

Jussin kisaa 2017

Perinteinen juhannuskisa käytiin tänä vuonna kolmen pihan kesken, kisassa oli mukana Lavajärvi, Sasi ja Kaipio. Meitä Kurppakomppanialaisia oli mukana kuitenkin 4, Risto Lavajärveltä, Kari ja Hanski Sasissa sekä Timo Kaipiossa, kisa tuntui olevan aika tasainen vielä aattoiltana mutta liekö juhannuskokoissa taikaa kun kisan selkeä "voitto" meni Kaipioon 55 lajilla! Hopea jaettiin kahden pihan kesken kun heillä oli lajimäärä melkein sama, Sasi 37 ja Lavajärvi 39. Pääasia oli että tuli taas tarkkailtua lintumaailmaa, "sai" viettää aikaa ulkoilmassa ja ehkäpä tehtyä hieman juhannus taikojakin. Kisa aika alkoi aattona klo 12 ja päättyi virallisena Juhannuspäivänä puoleen päivään.

Palomäen Timon ylivoimaisesti voittama kisa oli hänen mukaansa jälleen mukava kokemus. Aattopäivä näytti vielä huonolta mutta varsinaisen juhannuspäivän aamu muutti suunnan, aamu oli hienon tyyni. Timo kertoi poimineensa laulajat hyvin talon lähimetsästä ja päivä jatkui erinomaisesti kuten lopputulos osoittaa. 55 lajia oli Timolle uusi ennätys! Siitä erinomaisesta suorituksesta Timolle nöyrä ja kunnioittava onnentoivotus. Timo kertoi että jää tuleville vuosille vielä petrattavaa ainakin parilla lajilla. Mihinkä hän yltääkään vielä? Helppoja jäi kuitenkin vielä saamatta, ruisrääkkä sekä kaulushaikara olivat jo ääntelemisensä päättäneet sekä telkkä oli jo lähtenyt pihapöntöstä.

Hiirihaukka by Timo, taisi näkyä kaikilla pihoilla 
Lavajärven parhaimmistoa olivat varmaankin tiltaltti, palokärki, kottarainen, rantasipi ja telkkä. Telkällä oli vielä mukanaan poikueensa, 5 poikasta ui emonsa perässä. Näin kylläkin aikaisemmin tällä telkällä perässään 8 poikasta joten kato (hauki ?) on vienyt poikasia. Lavajärven staijarin mielestä tämän vuotinen kisa oli hieno kokemus, tuli vietettyä ulkona aikaansa huomattavasti enemmän kuin muuten olisi viettänyt sillä sää tuntui olevan aika viileä ja sateinen. Vaikka näillä vuosilla pitäisi jo osata pukeutua riittävän lämpöisesti niin aina tulee kuitenkin tuijotettua vaan kalenteriin, nythän on keskikesä! Nyt on tuo sadekraana niin heppoisesti suljettu että sieltä valuu koko ajan.

Rautiainen by Timo
Sasin havainnoista voisin nostaa esiin nuo petolinnut, hiirihaukka, ruskosuohaukka ja nuolihaukka sekä törmäpääskyn. Sasin ryhmä koostui kahdesta staijarista joten heillä on pieni etulyöntiasema mutta heidät tuntien Juhannusjuhlinta vie veronsa. Uskoisin myös heidän toteavan meidän muiden kilpailijoiden kanssa että kisa oli hyvä ja antoisa. Kisailu kannattaa aina vaikka ei uusia lajeja saakaan sillä ei sitä koskaan tiedä milloin sen jackpotin saa!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti