sunnuntai 17. joulukuuta 2017

7-yötä jouluun

Aloitan tämän tarinan näin lauantaiehtoona, illalla on päivän puuhat takana. Meillä oli naapurin lapset kyläilemässä ja heidän kanssa tuli todettua että vain 7-yötä on jouluun! Jännittävää aikaa sen huomasi lapsista. Kyllä siinä kun muisteli omaaa lapsuuttaan tuli mieleen hienot muistot. Vielä kun velipojan kanssa soiteltiin päivännäöllä ja puhuttiin kuusista, elävästä tulesta näissä joulukuusissa, oli soppa valmis, JOULU TULLA JOLKUTTAA, SE ON JOKAVUOTINEN TOSIASIA JA SITÄ EI SAA KIELTÄÄ ITSELTÄÄN.

Olimme hienossa joulukonsertissa tässä pari päivää sitten, Arja Korisevan joululauluja kuunneltiin reilun tunnin ajan. Konsertti herkisti mielen joulua kohti, tunnelma oli lämmin ja ihmisiä paljon. Voiko joulun alusaikaa viettää paremmin! Joulukortit on kirjoitettu ja laitettu postin vietäviksi, joulukukat on viety suvun vanhimmille. Jos vielä hakisi itselle pienen kuusen?

Timon kuvaama hipö
Sitten on lintuasian vuoro. Hiiripöllöjä on tavaittu kaiken kaikkiaan 147 pöllöä Pirkanmaan lintutieteellisen yhdistyksen alueella. Niillä on voimakas vaellus syötävän perään, onneksi täällä päin on löytynyt pureksittavaa. Hämeenkyrön alueella on ollut nyt näin talvikauden aluksi 21 pöllöä. Se on iso määrä vieläkin täällä aikaansa viettäviä myyrän pureksijoita. Harmittavasti ei tontilleni ole nyt eksynyt sitä ainuttakaan, sitä yhtä odotetaan.

Kun katselee tiirasta lintuhavaintoja niin se antaa uskoa että kyllä ne tännekin löytää, pitää vaan olla kotona ja tihrustella tipuja. Nyt on yöaika ja pimeys valtaa maailman. Kävin saunassa, enkä päässyt käymään hangessa, siinä on kova pinta joten jätin käynnin väliin ja tyydyin virkistävään ulkohetkeen terassilla, kyllä sekin auttoi! Nyt vaan kohti joulua!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti