sunnuntai 24. joulukuuta 2017

Hyvää joulua !

Hyvän joulun toivotuksella aloitin, nyt on jo aatto käsillä. Toivottavasti maa on valkoinen ja antaa hyvän joulumielen valkoisuudellaan, se aikalailla valaisee ja tuo pientä lohtua tähän syksyllä koettuun harmauteen, Kun kävin viemässä joulukukat suvun vanhimmille se toi ainakin omaan joulumieleen hyvän rauhan. Äidin puolelta on 91 vuotias vanhin ja isän suvun puolelta 88 vuotta täyttänyt. Kummatkin ovat hyväkuntoisia, ajatus pelaa täysin eikä pahempia vaivoja ole. Täytyy olla onnellinen heidän puolestaan!

Kuva Timo Palomäki
Tänään on tiistai, maa on vielä valkoinen, saa nähdä kauanko? Toivon että lumi säilyy jouluun asti. Pihamaalla kävellessäni kuulin kuinka  parikymmentä pikkuvarpusta lenteli pihan yllä, parvessa oli seassa myös viherpeippoja (4). Oikea sekaparvi. Kun kävin täydentämässä ruokintaa läskeillä ym tulivat harakat heti saaliinjaolle närhet perässä, mistä ne huomaavat uudet tarjottavat näin pian? Kuusitiaiset (2) tulivat myös aurinkukkia penkomaan. Tämä parivaljakko on pysynyt uskollisesti. Kuulin kuinka laulujoutsenet metelöivät tuolla Lavajärven W-päässä, tänne ei vielä ole asiaa sillä järvi on jäässä mutta hyvin hataraa se on. Jäälle ei ole asiaa, paitsi pilkkimiehillä sillä he uhmaavat vaaroja.

Läskit syötynä
Tilhi yllätti minut pihamaalla, kuulin sen äänen tuolta naapurin pihan puista. Itse lintua en nähnyt mutta ääni riittää havainnoksi, talvipihakisaan laji nro 23. Vielä on paljon pahoja puutteita mutta onhan aikaa helmikuun loppuun asti! Yhtäkään mustarasta ei ole jäänyt meidän pihan maastoihin vaikka evästä kyllä riittäisi, onhan nuo tikat (käpytikka 2 ja harmaapäätikka 1 naaras) viettäneet aikaa ja napostelleet läskiä. Ainakin parikymmentä pikkuvarpusta on päivittäin ruokinnalla sekä 30:ntä talitiaista ja sinitiaisia. Unohtaa ei sovi kuutta keltasirkkua sekä joitakin viherpeippoja jotka ovat päivittäin ilonamme. Varislintuja löytyy naakkoja (n 15) ja neljä närheä. Punatulkkuja on aina silloin tällöin, max 8. Tässä ovat päivittäiset vieraat kotoiselta ruokinnalta.

Aatonaatto päivänä haettiin joulukataja kotiin! Joulupuu on hieno. Samalla reissulla näin mustarastaan, ehkä toisenkin ja sitten vielä tunnistin tundraurpiaisen kotiruokinnalla. Kummatkin linnut olivat toivelistallani talvipihakisaan. Nyt jo uskaltaa sanoa että maa on valkoinen tänä jouluna.
Myös harmaapäätikka viihtyy vieläkin ruokinnalla, hienoa! Päivän lajina voisi pitää laulujoutsenta joita olen tänään ynnännyt kaikkiaan 62 muuttolennossa suoraan SW, menivätkö linnut kylmää pakoon vai siirtyivätkö aukinaisille vesille eli Kirkkojärvelle? Samapa tuo,hienoja auroja kaikki 5 kansallislintujen nättiä muodostelmaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti