sunnuntai 4. helmikuuta 2018

Heleää helmikuuta

Nyt on sitten viimeinen talvikuukausi ja ensi kuussa on jo kevät hiirenkorvalla. Vaikka päivän sää ei siltätunnun, lunta satelee kovan tuulen kera, tietää jälleen kolaushommia ellei sitten jopa mönkkärin valjastamista aurauskuntoon. Kyllä se on pienillä linnuilla kovaa, hakea tuolta tuulen ja tuiskun keskeltä apetta itselleen, ei käy kateeksi! Aamun linnuista ensimmäisten joukkoon kuului kuusitintti ja hömötintti, pienet tiaisemme. Tallareita ja sinitiaisia en nyt viitsi luetella vaikka ovat nekin arvokkaita. Eilinen kirves odottaa tuolla leppätyömaalla, saa odottaa ainakin pari päivää, nyt levätään ja annetaan kropan kuntoutua.

Talitiainen (T Palomäki) 
Taas on mennyt pari päivää, nyt on lauantai 3.2. Koin pienen yllätyksen kun ruokinnalla oli kolme pyrstötiaista talipallon kimpussa. Linnut olivat vain pienen hetken, tai mistä sitä tietää kauanko ne jo olivat olleet, kuitenkin hieno pinna! Nyt minäkin näin elämäni ensimmäistä kertaa pyrstötiaisia ruokinnalla, vieläpä omalla sellaisella. Muuten päivässä ei ole mitään erikoista, pakkanen paukkuu kympin paikkeilla, kolailin pihassa lumimyräkän "tuhoja" ja nyt alkaa olla taas normaali olo. Sitä lunta kertyi aika määrä, meidänkin pihassa oli pahimmillaan 30 sentin kerros!

Naapurin Julius (4 v) on kylässä ja hän on oikea touhupetteri. Pääsin harjoittamaan vanhaa ammattiani ja tarkastin Juliuksen tuoman kirjalaatikon, olivatko kirjat oikeassa järjestyksessä. Täyden kympin suoritus. Nyt on upea talvikeli ulkona, sääli että on lunta hieman liikaa eikä pääse  esim tekemään latuja. Olisi se liian kova urakka jos tuohon umpihankeen nyt lähtisi tarpomaan ja suksien kanssa "hiihtämään", paljon mieluummin voisin lähteä lumikenkäilemään. Aamupäivän hyvä teko oli se kun täytin ruokinnan, vein uusia talipalloja ja talitankoja. Nythän on kylmä jakso ja linnut kaipaavat paljon ruokaa jotta pärjäisivät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti