torstai 15. helmikuuta 2018

Kevättä kohti

Nyt on jo vierähtänyt paljon aikaa kun olen viimeksi päivittänyt tätä blogiani, väliin mahtuu yksi vierailu hurrien maassa sekä normaaleja pihatouhuja. Olen viettänyt hieman talvilomaa! Nyt on ehkä aika palata taas kirjoitushommiin. Laivareissulla odotin hieman näkeväni sorsia tms mutta täytyi pettyä. Ainoastaan kyhmyjoutsenia ja lokkeja oli paljon. Ei se kevät vaan etene vaikka se on jo nurkan takana. Täytyy vaan odotella!

Tänään oli aika hyvä lintupäivä. Ruokinnalla oli kova vilske, siellä näkyi parhaana pyrstötiainen, 5 lintua oli hakemassa evästä. Pienen hetken linnut evästivät ja sitten katosivat tuonne Lavajärven rantapusikoihin. Normaalien talvilajien lisäksi näin yhden puukiipijän, yhden kuusitiaisen ja hömötiaisen. Sitten päivän kruunasi pihan kolauksen lomassa nähty maakotka. Lintu oli kiertelevä kadoten tuonne Ylöjärven suuntaan. Kuitenkin kotka oli hieno lisä pihan talvipinnoihin!

Nyt on 15.2. Hieno talvipäivä, kuuntelin kuinka viherpeipot ääntelivät aivan kuin olisi jo kevät pitkälläkin. Samoin sinitiaiset ääntelivät paljon reippaamin. Närhellä oli hyvin monipuolista ääntelyä. Katselin kuinka korppipariskunta kisaili keskenään, ajoivat toisiaan takaa. Nyt on sää väliaikaisesti lämmennyt vaikkakin pakkasia on vielä luvassa. On oikein upea talvipäivä vaikka pilviverho onkin kattava.

Tein pellolle 30 cm umpihankeen taas uuden ladun toiveena päästä sitä hieman "tahkoamaan", liekö tämä innostus, Korean kisojen tuomaa huumaa vai sitten omaa halua hikoilla. Kumpi tahansa, pääasia on että viettää aikaa ulkona ja saa samalla "happimyrkytyksen"! Siinä rämpiessäni latu-uraa huomasin ladun vieressä pienen kolon ja siinä pienet siipien jäljet. Sehän oli pöllön syöksymäjälki myyrän kimppuun. Kaikkea sitä tapahtuu yön pimeinä tunteina! Jäljistä päätellen kyseessä oli varpuspöllö eikä mikään isompi yön petolintu. Se oli oikea täsmäisku saaliin kimppuun. Muita havaintoja olivat kun kuulin kuusitiaisen ääntelyä ja samoin puukiipijän tunnistettavaa ääntelyä. Loppusuoralla huomasin omenapuun runkoon tulleet purentajäljet. Sehän tietää jänöjussin vieralua yön hetkinä. Voihan nyt tahmatassu! Sen siitä saa kun "unohtaa" laittaa verkot puiden runkojen ympärille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti