torstai 1. helmikuuta 2018

Loppuu se tammikuukin

Otsikko tulee siitä kun tämä tammikuu tuntuu aina vaan jatkuvan, se on pitkä kuukausi! Suomi on saanut vanhan uuden presindentin, Sauli Niinistö teki sen mitä lähes jokainen kansalainen uskoi. Hän sai yli 62 prossaa äänistä ja tuli näin valituksi huimalla ylivoimalla jälleen valtakunnan johtoon. Tänään maanantaina Suomi on toipumassa äänestyshuumasta ja arki on alkanut.

Pikkuvarpunen by Timo Palomäki
Tein tänään kirveellä hieman tuhoa kun kaatelin pihan rinteestä pihlajia. En saaanut moottorisahaa käyntiin vaikka kuinka yritin, täytyi turvautua tuttuun ja turvalliseen kirveeseen. Se lähtee aina käyntiin kun vaan tarttuu siihen ja antaa sitten laulaa. Näkyväisyys on järvelle tavoitteena, vielä on kolme pihlajaa pystyssä mutta ei ne montaa päivää näe. Puukiipijä oli päivän yksi havainnoista, se äänteli päivän aikana tuossa lähellä. Sitten illalla kävimme vaimon kanssa katsomassa todennäköistä hiiripöllöä joka oli vielä illan hämyssä langalla leirirannan kohdilla. Harmi kun ei se pöllö tullut valoisaan aikaan istumaan meidän pellon päällä kulkeville langoille, siinä jäi hyvä tonttipinna vielä saamatta.

Nyt on vika päivä, pihlajat on kaadettu. Tulee hyvää puuta ensi talvelle! Nyt on sitten leppärankoja vuorossa kunhan tässä saa itsensä hilattua tuonne pöpelikköön. Jos nyt lepäisi ja sitten alottaisi jälleen uusin voimin. Lintumaailma on selvästi hiljentynyt, kuulin tuohon pihlajatyömaalle kuusitiaisen ääntelyä, sellaista lauluntapailua. Päivän ehkäpä paras havis oli kun näin pikkuvarpusia n 30 parven laskeutuvan pihan koivuihin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti