torstai 22. helmikuuta 2018

Kevätlaskennat koittavat

Huomasin juuri että nyt on kevätlaskentojen aika, 21.2. -- 6.3. tarkkaan ottaen on aikaväli. Tuo ajankohta tuntuu olevan hieman aikainen mutta kyllä se on joka vuosi sama. Nyt ei sitten kun vaan tarkkailemaan. Kotipihan ruokintaa täytynee myös jaksaa vielä pitää kunnossa.

Eilinen oli täysi aurinkopäivä ja tänäänkin tiistaina näkyy olevan samanlainen. Kevään tunne on valtaisa mutta pakkalukemat ovat aika kovat. Kuitenkin vain 2-3 päivää sitten rupeaa hieman hellittämään. Tuskin jaksan odottaa. Kuusitiainen on äänessä ja toitottaa omaa reviiriään. Muista tiaisista en nyt osaa kertoa mitään, ainoastaan  eri pönttöjen katoilla näkyvät jotkut vierailevan ahkerasti. Samoin puukiipijä on ollut ahkerasti äänessä. Arkisimpiin asioihin mennäkseni on minulla edessä taas vuotuinen koetinkivi eli auton katsastus, Toyota Yaris täytyy käyttää leimalla mutta eiköhän se nyt mene "läpi".

Illalla kun käy pihamaalla täytyy kuunnella aina hetki jos joku ukuli olisi äänessä! Katsoin viime vuoden kalenteria ja huomasin että päivälleen vuosi sitten olin kuullut lehtopöllön. Nyt ei ole hyvä myyrävuosi mutta ainahan niitä voi olla hivenen toisella paikalla. Sitten tuo isoin pöllömme, huuhkaja voi intoutua huhuileen, kylläkin paremmin aamuyöllä.

Mitalinhuuruiset ajatukset mielessä nousin tänään, se kannatti! Naiset voittivat olympiapronssia jääkiekossa, hienoa. Paras eurooppalainen maa! Täytyy nyt samalla kyllä myöntää se tosiasia että Kanada ja Usa ovat vielä askeleen edellä.

Käpytikka koiras naaras näkyivät toisiaan jahtaamassa, kevät ! Lueskelin Jorma Tenovuon blogia jossa hän kertoi nähneensä merikotkia (8) muuttolennossa mantereelle päin. Hieno "lupaus" keväästä, kyllä se sieltä tulla jolkuttelee. Pakkasta oli aamu7yöllä -26 ja nyt puolenpäivän aikaan se on pudonnut -20. Myös sekin on lupaus keväästä! Pakkanen on pirun purevaa, aurinko lämmittäisi jos vaan pystyisi olemaan ulkosalla. Koiramme Heta nauttii lumesta kuten kuvasta näkyy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti