perjantai 4. toukokuuta 2018

Kohti taistoa

Nyt viritellään kaikki vermeet kuntoon ja hyvään iskuun, lauantaina on valtakunnallinen Tornien taisto. Olen valmistautunut siihen harjoittelemalla kotikonnuilla tunnistamaan lintujen ääniä, toki hieman leikin varjolla mutta tosissaan. Tänään kuulin Suomen yleisintä lintua kun kävelin pihamaalla. Pajulintu lauloi aivan selvästi, lyhyesti. Se oli 71. tonttipinna. Eilen saunasta vilvoitellessani terassilla tapoihini kuuluu että en poistu saunaan ennen kuin olen havainnut kymmenen lajia.  Eilisillan lajit olivat tuiki tavallisia, viimeistä lajia sain kuulostella aika pitkään mutta tulihan se kymmenen täyteen ja samantien kaksi yli tingin. Kalalokki ja käpytikka olivat näitä "ylittäjiä".

Pinna nro 72 tuli kun näin haarapääskyn lentävän pihan yli. Kiva kesäntuoja, meillä oli sopivasti jäätelön maku huulilla juhlistamassa tätä hetkeä. Päivän kolmas pinna tuli kun kävelin hakemaan postia ja lähellä postilaatikkoa kuulin hippiäisen laulua. Pysähdyin oikein kuulostelemaan ja hippiäinen se tosiaan oli. Pinna nro 73 oli tosiasia.

Pikkulepinkäinen puuttuu vielä tonttipinoista, kuva T Palomäki
Pidimme jälleen kisan Sasi--Lavajärvi, jossa lopputuloksena oli tasapeli, 23% pihan pinnoista kummallakin taholla. Sain taas yhden "uuden" pihapinnan, kuulin leppälinnun äänen tuolta Laurilan suunnalta, se oli pinna nro 74. Tuli jälleen todistettua että kisa kannattaa aina. Muita kivoja lajeja oli metsähanhi, kuikka, pajulintu jälleen, haarapääsky, pyrstötiainen vieläkin ruokinnalla. Lokkilintuja ei ollut likkeellä, sain kalalokin vasta 5 minuuttia ennen kisan päättymistä! Olisihan se ollut aika pommi jos on järven rannalla eikä saa lokkia plakkariinsa. Lavajärvi toi tällä kertaa kalatiiran, telkän, sinisorsan, kuikan, joutsenen ja metsähanhen. Kyllä se järvi vaan tuo lajeja.

Nyt vielä tässä "päivännäöllä" tuli hauska lintu nurmikolle evästä hakemaan, pensastasku lensi jostain ja nokki hetken kasteista ja märkää nurmikkoa ja katosi sitten pois. Tuli taas yllättäen hieno pinna nro 75. Eli aina kannattaa olla hoksottimet hereillä ja valmiina, kiva luontohavis voi tulla koska vaan! Nyt on keli muuttumassa sateen jäljiltä hieman kuivemmaksi joten eipä sitten muuta kuin tuulta päin ja pihalle mars! Aina kannattaa kuikuilla pihamaalla, kävin katsomassa täältä ylhäältä päin Lavajärven rantoja ja kuulin tutun äänen jälleen pitkästä aikaa, Rantasipi oli tullut jälleen reviirilleen. En nähnyt lintua mutta äänen tunnistin, sipi oli pihapinna nro 76.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti