perjantai 25. toukokuuta 2018

Nyt on kesää!

Siitä onkin jo hyvin pitkä aika kun olen viimeksi päivittänyt blogin sivuja, laiskuutta vai jotain muuta, en tiedä. Tänään ajattelin tehdä sen. Kävimme kurppakomppanian kesken aamukisan joska tuloksista ei ole paljon kerrottavaa. Sasi sai kasaan hulppeat 40 lajia, Ylöjärvi ja Lavajärvi 34 lajia kumpainenkin ja Nokia vähän alle 30 lajin. Pääasia on että saimme itsemme taas hereille ja ulos luontoon, vaikka matka ei ollut pitkä, kukin kotonansa. Nokian osasto harmittteli hieman leppälinnun puuttumista, puukiipijän ollessa paras laji. Lavajärven parhaana lajina voisin pitää mustapääkerttua joka lauloi hyvin lyhyesti, liekö ollut juuri palautunut muuttomatkaltaan?

Nyt on parasta aikaa, lintujen äänimaailma on huimaava, ei meinaa pystyä erotteleen eri lajeja. Kisan jälkeen olen ollut jälleen pihamaalla, kuulin metsäkirvisen ja hernekertun uusina lajeina tälle päivälle. Metsäkirvinen oli vuoden eka havainto tällä tontilla, voihan olla että lintu on laulanut jo aiemminkin mutta tuossa äänten sekamelskassa en ole vain pystynyt erottamaan tätä yhtä Suomen yleisintä lintua. Se oli tälle vuodelle 85:s laji.

Kohta on jälleen aika pönttöjen tarkastamisen, rengastamisen mikäli ystävämme Kim Kuntze ehtii tulemaan. Ainakin kirjosiepolla on useita pönttöjä varattuna ja nyt ei ole tulossa kylmiä öitä joten ennustan hyvää poikastuottoa. Sitten on aina jokin yllätyslaji, kuten kuusitiainen tässä pari kesää sitten. Ainakin rastailla ovat jo poikaset pesässään, niin ahkerasti ne hakevat matoja nurmikolta.

Puut ovat kuivuneet myös kovaa vauhtia, ne saa rahdata jo sisälle. Olemme sitä jo tehneet lastemme suosiollisella avustuksella. Aina joka päivä kun vie päällimmäisiä puita niin kaikki puut ovat  hetkessä sisällä. Kyllähän puut vielä jatkavat kuivumistaan varastossa kun jaksaa pitää ovia auki, siellä käy aika huiku kun lämmin ilma kiertää. Kyllä niitä kelpaa taas poltella lämmityskauden alkaessa. Nyt vielä lämmittää nuo aurinkokeräimet varaston katolla. Vesi on n 50 asteista hetkessä ja vielä aurinko lämmittää vaan lisää. Nurmikko vaan kasvaa todella nopeasti, täytynee jälleen kääntyä naapurin puoleen, nyt talven aurausten korvauksena olemme jälleen solmineet yhteistyösopimuksen ja Husqvarna rouhii meidänkin nurmikkoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti