keskiviikko 24. lokakuuta 2018

Kävelysauvat on hyvä asia

Kävelysauvat ovat hieno asia, ja niitä kannattaa käyttää! Sen olen nyt saanut huomata. Kaksi 8 km lenkkiä ja ne ovat käyneet kuin tanssi. Vauhtia saa kävelyynsä tuntuvasti lisää ja matkanteko onnistuu aivan huomaamattomasti. Sauvat ovat helppoja käyttää, ei voi kuin suositella sellaisten kokeilemista.
Vaikka minäkin niitä hieman oudoksuin aikaisemmin on minusta tullut niiden vankkumaton suosija.
Dementiahiihdoksi minä sitä kutsuin kun ensi kerran näin jonkun käyttävän sauvoja mutta nyt täytyy häpeillen myöntää olleensa täysin väärässä, siitä nöyrin anteeksipyyntöni asian harrastajille!

Meillä oli taas pihakisa linnuista ja jälleen kerran sain huomata että kisailu kannattaa aina. Sasi vei voiton selvästi 28 lajilla, on siitä hyötynsä kun asuu ison Kirkkojärven lahdelmassa! Tampere sai kasaan 19 lajia, Nokialta saatiin 17 ja Ylöjärvi 16 lajia. Meikäläinen sai 19 lajia. Parikkalan mies oli myös kisailemassa ulkojäsenenä saaden 16 lajia. Eli aikalailla samoissa mennään kautta Suomen! Kotoisen Lavajärven parhaat lajit olivat ehkäpä punakylkirastas, kulorastas ja järripeippo. Itä-Suomen lajilistalla nousivat esille sepelhanhi ja valkoposkihanhi, niitä kun on siellä näin muuttoaikaan. Kateellisena saan vain viestejä Partasen Harrilta tästä upeasta syysarktikasta jota ei täällä tällä kertaa pääse kokemaan.

Nyt mennään lokakuun viimeisiä päiviä, lumi oli maassa jo kerran mutta suli pois samantien. Talvirenkaat ovat vaihdettuna kaikkiin menopeleihin. On tästä neljästä vuodenajasta omat  tekemisensä. Tämäkin renkaiden vaihtorumba iskee aina "yllättäen" vaikka se pitäisi hyvin tietää! On tämä ihmismieli aika ovela kun se ei pysty painamaan mieleensä tällaista seikkaa. Arkisempiin asioihin jälleen mennäkseni on ruokinnalla aika kova vilinä aina aamuisin, iltapäivällä lintuliikenne hieman lopehtaa piristyen ennen "nukkumaanmenoa" hetkellisesti. Sielllä ei ole ollut kuitenkaan mitään uutta ihmeellistä, tavalliset tiaiset ja närhet (4 yks), mustarastaat (5) ovat pääosissa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti