keskiviikko 31. lokakuuta 2018

Movember alkaa

Heipä hei! Nyt ei paina huolet eikä mikään muukaan, ei! Tällainen lausahdus tuli mieleen kun ajattelin aloittaa uuden kuukauden, lokakuu päättyi ja marraskuu avautui! Nyt on edessä kova kuukausi lintujen perässä. Meillä on perinteinen "Movember" kisa jossa pyritään löytämään tänne jääneitä, talvehtimista aikovia tai sitten vielä muutolle halajavia. Tässä kisassa on aina löytynyt mielenkiintoisia muuttolintuja/talvehtijoita. Tähän kisaan ottaa osaa parisenkymmentä lintukärpäsen puremaa lintumiestä ympäri Suomen, yhteinen nimittäjä on meillä Hämeenkyröläisyys tai sitten lintujen perässä juokseminen!

Tälle kisalle on antanut nimen Hakalan Kari tässä joitakin vuosia sitten ja se nimi on jäänyt elämään. Kiitos Karille hienosta nimestä josta on tullut jo käsite meidän lintumiesten keskuudessa. Pohjustus on kova sana maailmaa vastaan. Haetaan niitä myöhästelijöitä tietoon valmiiksi jotta ne lajit löytyvät okulaareihin sitten kun H-hetki on koittanut. Meikäläisen pohjustus on kylläkin täysin tiiran varassa, sieltä näkee jos lähiseudulla on joku havainnut jonkun siivekkään. Sen verran vakavissani olen että kyllä kaikki Lavajärven seudun tiput käyn "bongaamassa".

Tänään on 30.10 ja pari päivää on aikaa lajien keräykseen. Yksinäinen naaraspeippo oli ruokinnalla, se vilahti pensaas alaoksistossa kadoten jonnekin. Tänään on ollut kovatuulinen päivä, puut ovat aivan luokilla eikä ulkona tee mieli olla yhtään ylimääräistä, sisätiloihin mieli halajaa lämpimään kahvikupin ääreen. Lintuja on ollut aika vähän ruokinnnalla, johtuisko myrskytuulista?!

Lokakuun viimeistä päivää vietetään, Halloween-juhlat ovat alkamassa tuolla ison veden takana. Meillä puolestaan alkaa Movember-kausi, nyt on sen aika. Sen pitemmittä puheitta, kisa alkakoon!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti