sunnuntai 17. helmikuuta 2019

Kevään tuntua ilmassa

Vaikka nyt mennään helmikuun puoliväliä oli ilmassa jo tuhti annos kevättä, koko päivän plussan puolella ja aurinko paistoi upeasti! Jos vanhat merkit pitävät paikkansa niin ei se kevät vielä ilmoille iske vaan seantoi näytteet mitä se voisi parhaimmillaan olla.

Nyt kun katsoi tiiran sivuja, sieltä näki hyvin että kiurut olivat ilmestyneet jo eteläsuomalaisille, niiden havaintoja oli varmaankin jo kymmenkunta eri paikoilla. Kiuru on kevään ensimmäisiä maahanmuuttajia! Niiden muuttoa eivät voi mitkään poliittiset päättäjät voi estää. Samoin oli länsi-Suomessa jo hemppoparvi sekä joitakin pulmusia ilmoitettu. Kotkien ilmaantuminen myös taivaalle on varma merkki muuttopaineista siivekkäillä. Nokialla oli jo nähty 5 muuttavaa maakotkaa puolen päivän seutuvilla. Täytynee olla tarkkana kun liikkuu ulkona.

Tänään sai (taas!) kolata lunta pihalla kun oli pudonnut tiilikatolta suoraan  mönkkärin tallin ovien eteen aika kasan, eikä se ollut mitään kevyttä pakkaslunta vaan täyttä tavaraa. Tulihan siinä samalla päivän kuntoilukin hoidettua! Iltasauna on saunottu ja hyvä sauna olikin! Samalla kun vilvoittelin löylyistä kävin kuuntelemassa olisko pöllöt jo äänessä. Olihan ne, Lehtopöllö äänteli ja ja näin oli kevään pöllökausi korkattu!

Lehtopöllö by Hannu Järvinen
Sunnuntaina oli sää vastaavanlainen, upea ulkoiluilma. Tänään sai kolata sen eilen tai sitten yöllä pudonneen lumen taas pois. Nyt ei ole enää mönkijän tallin lähellä lunta katolla!! Olin melkein koko päivän ulkona katse tiukasti kiinnittyneenä taivaalle mutta en nähnyt ainoatakaan muuttavaa lintua. Tiirasta kun katsoin siellä oli taas ilmoitettuna kotkia muuttavina NE suuntaan eli ne tulivat aikalailla meidän kotitalon näköpiiristä mutta kun en nähnyt! No onhan noita kevätpäiviä vielä edessäpäin runsaasti. Täytyy vaan toivoa että jokunen vielä osuu kohdalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti