keskiviikko 27. helmikuuta 2019

Mielenkiintoinen päivä

Tuleva päivä, 2.3. tulee olemaan mielenkiintoinen. Linnustollisesti sinä päivänä käydään kolme laskentareittiä ja ne ovat kaikki lähialueilta, Takamaan laskenta, Siivikkalan laskenta ja Lavajärven laskenta. Ne vain sattuivat kaikki kolme samalle päivälle, johtuisikohan sääennusteista? Kuitenkin tämä tarkoittaa sitä että en joudu valinnan eteen vaan menen tietenkin tämän kotilenkin.

Kaikki kolme laskentaa ovat sellaisia joita kierrän vuosittain. Nyt sen tekee mielenkiintoiseksi vielä se että voimme olla yhteydessä toisiimme läpi päivän ja "vertailla" lajejamme. Onhan meissä kaikissa ihmisissä pieni kilpailuvietti! Totta puhuen tässä on kyllä ideaa. Saamme aika hyvän vertailupohjan nyt laskennoillemme.

Aikainen kevät vielä tuo lisämausteen päivän linturetkille. Näkyykö kotkia, ovatko koskikarat puroillaan, onko uusia kevätmuuttajia ilmaantunut? Tänään 26.2. on jälleen lämmin päivä, tulevat päivät ovat sitten jo taas pakkaspäiviä, ainakin öisin on kova pakkanen. On aika upeat hiihtokelit aamuisin! Olen kytännyt puukiipijää, syksyllä useasti kuulin ja näinkin kaverin mutta talven tullen se on "hävöksissä", liekö lähtenyt muutolle. Laji puuttuu vielä kisasta Lavajärvi-Parikkala, joka päättyy helmikuun lopussa.Samoin on puutelistalla hippiäinen. Ainahan jotain jää puuttumaan, se vain täytyy myöntää. Siinä mielessä ovat nämä kisat hyvä oppikirja elämään.

Omalla ruokinnalla on kova pikkuvarpusten, viherpeippojen, keltasirkkujen, tallareitten ja sinitiaisten hyörinä. Metsän puolella ovat taas naakat kovimpia rohmuamaan pitopöydästä. Silloin tällöin kuuluu hömpän ja kuusitiaisten ääntä unohtamatta harakoita jotka ovat selkeästi vähentyneet. Käpytikka pariskunta on myös metsänpuolella. Kyllähän sinne sopisi joku uusi laji esim mustarastas. Kun vaan jaksaa tähystellä niin kaipa sieltä voisi jonkun löytää.

Keskiviikkona kävin kävelysauvalenkillä, oli jälleen kerran mukavaa mennä ja tarkastella ympäristöä mitä on tehty. Reilun 6 km tuli käveltyä hieman pilvisessä mutta lämpimässä säässä. Tiestö rupeaa jo sulamaan ja hanget putovat päivittäin. Kävin ent. Lavajärven koulun takana ja siellä on tehty oravasta jalkamies. Metsää kaadettu aika tavalla. Oli se aika lohdutonta katseltavaa mutta asialla on aina kääntöpuolensa, myös metsien omistajia täytyy ymmärtää. Kasvaahan se metsä sieltä jälleen. Kävelyn aikana on minulla tapana pysähdellä ja kuunnella metsän äämiä, tänään kuulin palokärjen huutelevan, kiva tietää tämäkin reviiri!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti