tiistai 4. huhtikuuta 2017

Kun nyt jaksaisi....

Nyt on maanantai 3.4. Sää on oikein sopiva muutolle, tuulta ei ole yhtään ja lämpötila on aamu ysiltä jo plussan puolella. Perheen oma tumma varjo on yhä päällämme, eikä se siitä taida hevillä kaikotakaan. Eteenpäin on mentävä!

Korppi, kuva Antero Alho
Tein oman aamuvakioni 2.4. kl 7-9 kotiterassilla ja sain kasaan lähes parikymmentä lajia. Ehkä parhaimpana voisi niistä pitää yhtä koiras telkkää joka suoritti aamulentonsa. Toinen minun mittapuun mukaan yhtä "harvinainen" laji joka näkyi näiden aamutuntien aikana oli yksinäinen kottarainen, sekin lensi suoraan koilliseen. Aamun kovin ääntelijä oli viherpeippo jonka ääntä tuntui olevan vähän jokapuolella. Samoin kuusitiainen lauleskeli hyvin innokkaasti tuossa mökin metsikössä, samassa jossa se pesi viime vuonna.

Käpytikoilla tuntui olevan kovasti kevättä rinnoissaan. Niin ahkerasti se rummutteli läheisen sähkötolpan peltipäällystä. Ainakin kaksi eri lintua koitti herättää naaraan huomion, toinen koputteli meiltä hieman itään päin. Ruokinnalla oli vieraana peippojen lisäksi järripeippo, hetken kesti kunnes se näytti puhtaan valkean yläperänsä. Samoin yksinäinen punarinta haki evästä. Muuten hyvin rauhallista.
3.4. meidän mäellä soi sirkeli, leppäpuut vaan valittavat! Kurjet pitävät omaa mekkalaansa meiltä itään, Kuusi töyhtöhyyppää lenteli Lavajärven yllä. Kolme laulujoutsenta haki laskeutumista mutta jatkoivat kiertelyään.
Iltapäivän urakoinnin siivouksen lomassa huomasin pienempiä lintuja koivun yläoksilla, samassa kuului tuttu  vihervarpusen ääntelyä. Kyllä nyt tulee uusia lajeja kovalla tahdilla, tänään ja eilen olen saanut kuusi uutta lajia omalta tontilta.

Tänään tiistaina hetki puusouvia ja sitten katsomaan tiiran havaintoja, huomasin kolme hiirihaukkaa saapuvan etelän kantilta ja kaartelevan talomme päällä. Ne katosivat pian taas etelän suuntaan. Samassa rytäkässä näin yksitoista kurkea nousevan myös etelän suunnasta ja jatkavan matkaansa pohjoiseen. Tämä on hienoa seurata! Vielä hetken kuluttua näin yksinäisen varpushaukan nousevan kaartelemaan, tulkitsin sen paikalliseksi kaveriksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti