perjantai 31. maaliskuuta 2017

Huuhkain äänessä, taukoa kirjoittamiseen. Kevät on tullut

Aloitan uuden tekstin jo ma 20.3. kevätpäivän tasauksen päivänä. Vime yönä jälleen kerran olin koiran kanssa ulkona öiseen aikaan ja kuulin isoimman pöllömme komeaa huhuilua. On se aika vaikuttavaa huhuilua! siinä voisi pelästyä jos olisi huuhkajan alapuolella metsässä ja tämä komistus aloittaisi äänttelynsä. Siinähän voisi valahtaa pieneltä pojalta "löröt" housuun!

Tänään mennään torstaita ja kevät etenee hienossa säässä. Saimme eilen pihaamme ensi talven puut, niitä on aika läjä. Sormet syyhyävät mennä heti sirkelillä hommiin.

Nyt on jo melkein kuun loppua ja ajattelin ruveta taas kirjoittelemaan. Kirjoitustauon aikana saimme harmittavan viestin joka aikalailla pysäytti . Mutta elämä jatkuu, kaikilla meistä!

Linturintamalla on kevät tullut voimallisesti, olen nähnyt viimeksi tänään metsähanhen, harmittavasti en tunnistanut niistä olivatko ne taiga- vai tundrametsähanhia. 14 yksilöä niitä kuitenkin oli ja ne muuttivat suoraan koilliseen. Päivän seuraava laji olikin meille kaikille hyvin tuttu peippo, lintuja tuntui olevan lähes kymmenkunta. Koiraita kaikki niin kuin peipoilla on tapana että koiraslinnut tulevat ensin varaamaan reviirin jonne yritetään houkutella naaraspeippoja.

Seuraava laji olikin sitten hiirihaukka, näin kaksi yksilöä jotka tuntuivat olevan tutulla reviirillään. Päivän mittaan näin vielä yhden hihan joka saattoi olla aiemmin nähtyjä. Sitten päivän lopussa kuulin tutun äänen, kurjen korahtelua ja hetken kuluttua yksi kurki lensikin pihan yli. Se on kevät nyt!

Sirkeli soikoon oli tämän päivän mietelause jota myös käytännössä toteutin. Pihan reippaat puupinot kaipaavat vain pienimistä, homma on loputon urakka mutta teemalla "vähän päivässä on paljon viikossa" yritän saada pinoja pienemmäksi. Homma onnistui ainakin ekana päivänä hyvin, palkitsin itseni hyvällä ja rentouttavalla saunalla. Kyllä saa saunan lämmittää vielä useasti!

Saapas nähdä mitä huominen tuo tullessaan, jännityksellä odotan. Tappara-Ilves on nyt 2-3. perjantaina voi Tampereen pään kiakkofanit seota! Ainakin täällä maaseudulla seotaan.
Yllä on vaan osa puista, joita olen pitkin kevättalvea kaadellut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti