sunnuntai 14. toukokuuta 2017

Kirjosieppo on rosvo

Jutun otsikko kertoo sen innoitteen jonka havaitsin täsä äitienpäivänä istuessani terassilla ja katsellessani yhtä pönttöä jossa pitäisi olla sinitiaisen pesintä käynnissä.  Havaitsin kirjosiepon laulavan sen pöntön edustalla eikä sinitinteistä ole mitään tietoa. Kirjosieppo meni aina vähän ajan kuluttua pönttöön sisälle joten siellä on käynyt vanhanaikaisesti, kirjosieppo on vallannut pöntön. Pönttöjä kyllä riittää mutta tietyllä tavalla tämä harmittaa.

Vironlahdella Siikasaaresssa on käynyt oikea flaksi kun Kari oli ensimmäisenä aamunaan mennyt kallioille ottamaan vastaan näitä kevään airueita, valkoposkihanhia. Niitähän oli tullut aivan vedenpintaa pitkin 75 yksilön parvi ja kun Kari oli tarkemmin katsonut parvea oli hän havainnut siellä kaksi punakaulahanhea! Se oli ollut komeaa katsottavaa, tiedän tunteen jonka Kari oli kokenut näin aamun hetkenä. Kuten Hanski viestitti että uimaan vaan! Näin oli käynyt kun Kari oli havainnut joskus kauan sitten vastaavan näyn. Uimaan meneminen on jo oma elämyksensä näissä kevään arktisissa keleissäja liukkaalta kalliolta.

Varpushaukka (Harri Partanen)
Tein maanantaiaamuna taas pienen aamustaijin kotiterassilla klo 06-08. Sain kasaan 35 lajia, eipä tullut oikein mitään erikoista, tuttua kauraa mutta olen ihan tyytyväinen saaliiseen. Talon ylle tuli rantasipi tuolta Lavajärven rantamailta, sillä on kova pesimisvietti kun se lentelee aika laajalla alueella ja laulee koko ajan. Samoin telkkäpari lensi talon yli kaartaen jälleen takaisin Lavajärvelle. Pajulintuja lauloi myös useampi yksilö

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti