keskiviikko 7. marraskuuta 2018

Marraskuu on lauhaa

Käynnissä oleva marraskuu on hyvin lämmin, lauha. Lumesta ei ole tietoakaan. Maailma on tasaisen märkää ja lohduttoman näköinen. Movember kisa on menossa ja olen käynyt joitakin kertoja autolla hieman pidemmällä, kuitenkaan en ole poistunut kotikunnasta. Näin tämän vuotisesta kisasta näyttää tulevan meikäläisen osalta vain kotikylän lajeista koostuva lista. Siten kisataan kuinka ehditään (lue "viitsitään"), ei joka paikkaan ehdi.

Kävin kuitenkin bongaamassa Komin kylällä olevan hiiripöllön ja samana päivänä vielä ajelin Lavajoelle katsomaan olisiko joella mitään. Olihan siellä, koskikara oli jo saapunut joelle talveksi. Kävin myös kokeilemassa kännykkäatrappia joenkulmantiellä mutta johtuisiko myöhäisestä ajasta vastausta en saanut sillä olin siellä vasta kolmen jälkeen. Pyyn metsästys jatkuu vielä muina päivinä.

Kotoisella ruokinnalla on pikkuvarpusia aika tavalla. Summasin määräksi n 30 yksilöä kun yritin seuloa seasta tavallista varpusta, turhaan sain vain mustapilkullisia poskia näkyviin. Varpunen taitaa olla kadotettua kauraa näin omalta ruokinnalta.

Kosteus vaan jatkuu. Nyt meinaa vielä iskeä syysflunssa, vastaan taistelen, pysyn sisätiloissa,  juon lämmintä. Eiköhän sekin tauti hellitä, ainakin toivottavasti hellittää otettaan niin pääsee taas normaaliin "arkeen". Tämä on nyt sellaista odottelua, odotetaan lunta maahan ja luonnon kauneuden heräämistä. Svenska dagen oli eilen, se on muisto jostain ajasta ennen kuin isä lampun osti. Kyllähän minä sen ymmärrän että täytyy vanhoja asioita kunnioittaa mutta ...

Kuva Aarre Leskinen
Keskiviikkona livahdin omille reissuille, hakemaan pyytä joenkulmalta. Sillä on vakio reviiri joenkulmantien varrella ja niinhän se lintu löytyi sieltä. Pääsin näkemään  kaverin kun se oli tuli tarkastamaan äänen aiheuttaja. Atrappia käyttäen sain sen houkuteltua esiin. Lajista tuli meikäläisen pinna nro 31, nyt täytyy kyllä mainita että vasta vähän yli 30 kun kisassa olevilla on lajeja jo n. 70 nähtynä marraskuun aikana! Itsellä on yksi selkeä tavoite täsä kisassa, saada valkoselkätikka tontille.
Lintuhan on havaittu jo aika lähellä, 4 kilometrin päässä. Ruokinta täytyy pitää kunnossa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti