keskiviikko 15. helmikuuta 2017

Lämpöaalto iski

Tänään on sunnuntai ja aloitan tämän kertaisen blogitekstin luomisen näin päivittäin. Tein tänään pari tuntisen työpäivän ja hieno oli tehdä. Päivän lintuhavikset jäi pariin korppiin jotka huusivat tuolla pohjoisen kantilla. Keli oli parisen astetta miinuksella ja hieno sää jatkunee koko viikon, se tietää meikäläiselle paljon työtunteja, kirves heiluu ja puut kasautuu. Meille tulee paljon leppäpuuta ja miksi ei muitakin "risuja". Pääasia on että maisema tulee siedettävämmäksi ja puron kohta paljon paremmin kuljettavaksi.

Pellon päässä on minun työmaani
Maanantai koitti upeana ja lämpöisenä päivänä, tein jopa 5 h työrupeaman ja jälkeä tuli, nyt on vuorossa jo isojen puiden kaataminen. Siihen urakkaan täytyy täytyy syödä hyvä aamupala, varata juomaa mukaan, terävä kirves ja reipas mieli, ei auringonpaiste ole huono juttu. Tänään poikkesi Jämsän Miika hänen "bongausreissullaan" hiiripöllön saamiseksi Komista, mutta vesiperän sai tällä kertaa vetää. Hän kerää ekopinnoja taas tänä vuonna, nyt niitä pinnoja on jo 36, tänään hän sai harmaapäätikan Komista joten hyvässä vauhdissa Miika on. Hän käy töissä Tampereella pyörällä ja tänäänkin hän kävi moikkaamassa pyörän kanssa. Kyllä siinä kunto kasvaa! Tämän päivän lintuhavikset ovat sitä samaa kuin muinakin päivinä joten vielä tänään en saanut kokea sitä kevään muuttajien huumaa.

Tiistai oli välipäivä eilisen rypistyksen jälkimainngissa, kyllähän sitä ehtii vähän hitaamminkin. Orava on näköjään ehtinyt ensinmäisenä luonnon taapertajana takaruokinnalle, vain naakkaparvi (4 kaveria) ovat lintumaailman edustajina ohilennossaan. Näyttää tulevan jälleen upea päivä, täysin pilvetön taivas, upea auringonnousu, lämpötila on joitakin asteita plussan puolella.
Kävin Tampereen kylässä magneettikuvauksissa, oli jännää mennä putkeen! Sitten päivän kruunasi poikamme Valtterin antama hieronta, kyllä teki nannaa. On se jännää vaikka tietää hieronnan antaman nautinnon, ei sitä osaa silti hakea automaattisesti vaan aina tarvitsee jonkun muun antaman herätteen! Tässähän tämä päivä on kulunut.

Talvinen kuva toiseen suuntaan
Keskiviikko oli jälleen hieno päivä, aurinko paistoi siniseltä taivaalta, ei tuullut ja lämpötila oli vielä plussan puolella. Sain jälleen "työmaalla" paljon aikaan, olin tänään noin kuuden tunnin päivän mukaanlukien ruokatunnin jonka pidin vaimon kanssa perinteisellä mustamakkaralinjalla, oli oikein hyvää ja maittavaa. Sen jälkeen taas jaksoi painaa pitkää päivää.
Linturintamalla päivä oli palokärjen päivä, sain talvipihakisaan hyvän lajin, se oli 27. Samoin 100-lajia tontilta, se oli 23 laji. Katselin tiirasta havaintoja ja totesin että nyt kannattaa mennä ulos kuunteleen, pöllöjä oli ollut useita, viirupöllö Hkyrössä, varpuspöllö Lavajärven toisessa päässä ja teerien soidinpulinaa samoin Lavajärven toisessa päässä Oiva Mäenpään havaintona. Hiirihaukka oli ollut selkeästi muuttavana NE suuntaan. Samoin kotkatunnilla klo 13-14 merikotkia 3 m samoin NE suuntaan. Joten nyt kannattaa olla pihalla tarkkana kevätmuuttajien kanssa.

Koskikaroja on todettu olleen Pilyn toimialueella n 300 yksilöä. Määrä on hieman pienempi kuin aikaisemmin mutta mielestäni oikein hyvä karapopulaatio! Kiitoa Kim Kuntzen kun hän toimi laskennan koordinaattorina, hänen havaintojaan löytyi hyvin monista koskikara tiedoista. Nyt vaan odotetaan kevään muuttajia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti