torstai 9. maaliskuuta 2017

Lumisateen vallitessa, upeampaa säätä odotellessa

Tänään on keskiviikko ja lunta satelee koko armaan päivän. Tuuli käy idän kantilta ja on aina välillä aika kova. Vein eilen kolan varastoon mutta tänään sen saa hakea takaisin, lunta on kertynyt alle 10 cm kerros. Vaikka ei sitä tarvitse kolata, kyllä se luonto hoitaa itsestään.  Mitä vielä, hermo petti kun hain kolan ja lunta pyrytti, kolasin piha-alueen ja tien sillä puhdasta jälkeä. Kaikki on eteenpäin ja helpottaa tulevaa aurausta. Lunta on tupruttanut koko ajan eikä loppua vielä näy.  Tätä on arki kun asustelee yleisten teiden ulkopuolella.

Torstai on toivoa täynnä, niinhän sanotaan. Yöllinen sade on tuonut reilusti lunta, ajoin mönkkärillä ensin, vaimo kolasi ansiokkaasti kaikki pielet ja terassit jonka jälkeen jatkoin kolalla pihan putsausta. Tuli oikein hyvä, kevättä täytyy aina hieman auttaa. Taivas on puolipilvinen ja sinne on helppo kuvitella joku muuttaja. Hömötiaiset huutelivat aamutuimaan ja kuusitiainen ilmoitti myös paikalla olostaan. Selvästi on sinitiaisilla jo kevättä rintapielessä, sen verta kovaa "takaa-ajoa" tinteillä on meneillään. Talitiaiset ovat jo kovasti varaamassa pesäpönttöjä, täytyy mennä viemään valmiit pöntöt maastoon. Se on aika hikinen urakka, painava telkän pönttö ja muut haapapöllit ovat hankalia kuljetettavia.

Nyt on sekin urakka ohi. Vein pulkalla 3 haapapönttöä Lavajärven rantaan, en nostanut niitä puuhun vaan laitoin ne hieman korkeammalle paikalle. Nehän voi sitten myöhemmin käydä nostamassa jos siltä näyttää. Sinä hommassa tuli hiki, kävi kuten vähän arvelinkin. Nyt ne kumminkin ovat maastossa.

Kuvassa majavan jälkeä Kankaanpäästä
Samalla huomasin että ruokinnalla on joku eläin penkonut auringonkukka-automaattia ja levitellyt siemenen kuoria "pöydälle". Eihän se haittaa meikäläistä, linnutkin pitävät siitä. Olisi vaan ollut kiva olla näkemässä mikä siellä on riehunut. Talitintit ovat kuitenkin innoissaan, laskin niitä olevan hieman alle kymmenen, sinitinttejä lenteli kymmenkunta kaveria ja yksi hömötiainen siellä näkyi. Samoin yksinäinen kuusitiainen. Kankaanpäästä sain kuvan jossa näkyy luonnon oman metsurin jälkiä, olisi minullakin käyttöä tällaiselle metsurille!







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti