perjantai 6. huhtikuuta 2018

Eka lintustaiji kotiterassilla 5.4.-18

Päätin jonkun etiäisen innoittamana suorittaa ensimmäisen aktiivilintustaijin kotiterassilla 5.4. Heräsin seiskalta mutta en saanut itseäni heti ulos vaan könysin pikkuhiljaa ja olin ulkona kasilta aamukahvit juotuna. Terassille kuului heti iloinen linnunlaulun äänien sekamelska, erottelin sieltä keväiset peippolintujen äänet, nyt yritin ja onnistuinkin määrittämään järripeipon ryystävän äänen sekä tietenkin itse peipon laulua. Viherpeipon luritukset olivat hyvin voimakkaana esillä.

Mustarastas yritti jälleen laulaa, vienosti se onnistuikin. Ynnäsin ainakin kaksi laulajaa, toinen oli lähimetsikössä ja toinen Kierumanperältä päin. Sitten tätä kirjoitettaessani sain katsella kun kaksi mustanpuhuvaa lintua ajoivat takaa toisiaan. Käpytikkoja oli jälleen kolme lentämässä. Yllätyksekseni kuulin palokärjen kerran huutavan koululta päin. Päivän lajimääräksi sain 13, aktiivikatselua kesti vain yhden tunnin. Toki päivän lintusaldo paranee, toivottavasti!

Heti tuli lisää lajeja kun silmänsä kääntää, kävin jotain hakemassa ulkoa, pysähdyin ja kuulostelin hetken paikallani, ylitseni lensi 6 kiurua NE, ruokinnalla oli yksinäinen räkättirastas. Päivän lajimäärä on nyt 15. Kävin isolla kirkolla, kirkkojärvellä katsomassa kevään ensi tulijoita, Siellähän oli (vain) 5 joutsenta, sinisorsia joitakin, töyhtöhyyppiä 6 kpl sekä minulle uutena kokemuksena kirkkojärven keväisestä linnustosta jäällä tepasteli 2 kurkea. Oli se ylvään näköinen lintu jään reunalla. Linnut olivat selvästikin pariutuneet. Muuten oli hyvin rauhallista, tiklejä lensi ylitseni ja sulassa oli sinisorsia.

Pyrstötintti by Harri Partanen
Nyt on perjantai, katsoin eilen kiekkopelien tarjontaa. Aika viihdyttävä ottelu Hifk versus Kärpät jonka Oululaisseura voitti. Tänään tuntuu olevan vesisateen vuoro, lumet "häviävät" aivan silmissä. Laitoin ruokinnalle juuri hakemiani lisäyksiä, taas on tarjonta kohdillaan. Näin heti ruokinnalla kaksi järripeippoa ja vielä piha-alueella liikkuessani pyrstötiaisen. Juuri viemäni talipallot kiinnostavat käpytikkoja, yhdellä naaraalla nokan tyvessä pieni pesäke jotain ylimääräistä. Eipä näy haittaavan jokapäiväistä eloa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti