maanantai 23. huhtikuuta 2018

Sähkölinja maan sisään

Maanantaina on meille pääsy vaikeahkoa, tiellä on kolme kaivuria sekä työmiehiä (huom virolaisia!). He tekevät nyt vielä ilmajohtona menevän sähkölinjan muuttamista maan alle. Onko suomalaisten työmiesten työnosuus niin paljon kalliimpaa että kannattaa teettää työt ulkomaisilla? Kas siinäpä kysymys. Tuntuu kyllä oudolta kun Suomessa on vielä paljon työttömyyttä. Tämähän on nykyisen tilanteen koko kuva. Onneksi en ole päättävissä elimissä! Kai se on pääasia että homma hoituu. Talomme lähellä olevat sähkölangat katoavat.

Alkuviikon havikset ovat nostaneet tämän vuoden tonttipinnojen määrän jo 55:een, eipä ole päivää ollut jolloin ei olisi uusia tullut. Tonttipinnojen kokonaismäärä on myös noussut, kun sain hyvän vierailijan ruokinnalle. Nokkavarpunen kävi eräänä päivänä hetkellisesti, pääsin sen näkemään oikein hyvin. Kirjoitin siitä jo viime viikolla.  Nyt vaan ollaan hoksottimet hereillä uusien pinnojen toivossa. Nyt lumet katoavat aivan silmissä, yöpakkaset rupeavat hellittämään ja lämpö lisääntyy. Täytynee kavuta jälleen Harjunmäen rinteelle "variksia vastaanottamaan" kuten ex-työkaverini heitti ajatuksen ilmoille.

Kulorastaan kellonveto-ääni kuului kun kävelin postilaatikolle, se oli pinna nro 56. Sitten kuulimme vaimon kanssa hanhien ääntä, mielestäni ääni kuului tundrahanhelle.Soitin puhelimestani sen ääntä  ja kumpikin hyväksyi määrityksen, näin tuli pinna nro 57. Sitten tein tuolla pellon kupeessa  risuhommia ja kuulin metsäviklon laulua tuolta joen varresta, lintu oli palannut reviirilleen. Pinna nro 58. Kurkien melskettä kuulin kun tulin pois risusavotasta, kurjilla taisi olla meno päällä. Taivas oli täysin pilvetön, lintuja oli mahdoton nähdä sieltä. Äänen perusteella arvioisin lintuja olleen kymmeniä.

Telkkä Partasen Harrin kuvaamana
Teerien pulinaa olen tottunut kuulemaan Laurilan aukean suunnalta mutta yllätyksenä kuulin tänä vuonna sen tutun pulinan NE-suunnasta. Pinna nro 59 oli syntynyt. Tuulihaukka näkyi iltapäivällä 20.4. pihapinna nro 60. Tulkitsin tuhan olleen reviirilleen palannut yksilö mutta saattoi olla muuttava. Lauantaina olin juomassa aamukahvia tuolla terassilla, kuten näin keväisin joka aamu. Kuulin tiltaltin hyvin tunnusomaista "oluen tiputtelua", pinna nro 61 oli tosiasia. Sitten tällä hetkellä viimeisimpänä pinnana olen kuitannut fasaanin. Meillähän oli vieraana naarasfasaani pari talvea sitten mutta lintu katosi jonnekin, luulin että jonkun ketun saaliiksi. Yllätyksekseni kuulin fasaanin äänen jo pe aamulla, en kuitenkaan uskaltanut merkitä pinnaa varmaksi, soittelin tutulle lavajärveläiselle lintukaverille hänen fasaanihavannoistaan mutta sieltä ei tullut varmistusta. Nyt su aamulla kuulin aivan selkeän fasaanin äänen joten uskalsin merkitä sen pinnaksi, numeroksi tuli 62.

Viikonloppuna sain jälleen jokavuotisen puu-urakan tehtyä, nyt on ensi talven puut ulkona tehtynä.. Eipä näin hyvin ole puuasiat olleetkaan moniin aikoihin, tässä vaiheessa vuotta ovat puut jo pihassa kuivumassa. Tässähän tämän viikon havainnnot, kevät vaan tulee. Nautitaan siitä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti