torstai 26. huhtikuuta 2018

Viikko 17

Hellurei, taas mennään jo uutta viikkoa, nyt jo numero 17. Kohta on vappu, tornien taisto ja kevään huipennus arktisten lintujen muutto. Tavoitteeni olisi päästä Siikasaareen kokemaan tämä kohokohta, tässä on kuitenkin monta muuttujaa vielä edessä.

Tänään on maanantai 24.4. ja olen ollut pihahommissa. Minkä syksyllä jättää kukkapenkkiin se on keväällä raivattava pois. Lintumaailma tarjosi tänään uutena lajina isokoskelon, jonka näin lentävän NE suuntaan, pinna nro 63. Toinen päivän pinna tuli kun yksinäisen mustavariksen lentävän aivan tontin päältä myös NE suuntaan. Mustavaris oli pinna numero 64. Pihapuuhasteluja tehdessäni kuulin myös tiltaltin laulavan tuolla rannan metsikössä, samoin näin metsäviklon lentävän. Lintu on palannut reviirilleen. Kaksi pyrstötiaista on myös päivittäin ruokinnalla, todennäköisesti pesivät jossain lähistöllä. Luultavimmin jossain tuolla rantalepikossa.

Keskiviikko 25.4. ei tuonut mitään isoa ryntäystä, lokkeja näkyi lentelevän aina tämän tämän. Lavajärven jäät ovat aivan tummuneet ja katoavat aivan näinä päivinä. Nyt on saunapäivä ja yritän saada taas kymmenen lajin listan vilvoittelutauolla, uskoisin että lista täyttyy aika pian joten ei tarvi "palella" ulkona. Nyt on saunottu ja bongailtu, sain kasaan hulppeat 18 lajia! Joitakin "helppoja" jäi puuttumaan. Parhaimmat olivat tuulihaukka ja varpushaukka. Uusi päivä on edessä, ehkä pidämme pienimuotoisen lintukisan aamun tunteina.

Päivän lintukisassa kävi kuten hieman ounastelinkin, Sasi voitti selvästi 39 lajilla ja Lavajärvi sai hopeatilan 30 lajilla. Parhaina lajeina pitäisin kaakkuria, kuikkaa ja pyrstötiaista. Kisa kannattaa aina, sainhan pihapinnoja taas pari kappaletta, kaakkurin ja kuikan eli nyt on kasassa 66 pinnaa tältä vuodelta tontilta. Päivän sää oli hyvin vuodenaikaan sopiva, aurinkoinen taivas lämmitti ilmasn ja leppeä tuuli ei tuuli ei haitannut menoa. Ehkä sää on nyt sopiva vuodenaikaan nähden. Jutun yhteydessä olevat kuvat ovat Hannu Järvisen ottamia, hän tosi innokas petorengastaja ja hyvin tunnettu "pöllömies".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti