perjantai 27. huhtikuuta 2018

Kirjosieppo yllätti

Vko 17 lopussa perjantaina päätin jälleen kerran katsoa montako lajia saan kasaan. Eilen oli ollut kisa Sasi versus Lavajärvi, jolloin pääsin hiukan yli 30:een lajiin. Heti seuraavana aamuna jälleen klo 6 olin valmiina listaamassa lajit. Pääosin samat lajit tulivat ekan tunnin aikana, joitakin lajeja jäi puuttumaan kun taas joitain lajeja tuli uutena. Mielenkiintoisin uusi laji oli kirjosieppo jonka näin rannan koivussa hetken. Lintu katosi hetken kuluttua järven suuntaan. Kirjosieppo on meille Kurppakomppanialaisille laji joka aina merkitsee kesän portteja. Tänä vuonna tuli laji yllättävän aikaisin. Toinen mielenkiintoinen laji jonka kuulin oli lehtopöllö, joka huusi kerran.  Lopetin "laskennan" aamukahvien aikaan kun sain 30 lajia täyteen. Kyllä pieni kisailu kannattaa aina, välillä muita vastaan mutta ainakin itsensä kanssa.

Perjantaina tuli vielä kiva laji, kalatiira lensi suoraan ylitseni NE ja kartutti päivän pinnasaldoa, joka on nyt iltapäivän aluksi 38. Vieläkin on pahoja puuteita, närhi nyt tuli äkkiä mieleen. Yritän saada täydelle kymmenluvulle, sitten saa lopettaa. Petolintuja ei ole ilmaantunut isommalti, vain but sp yksi kappale muutti N tosi kaukana. Lisää odotellaan! Nyt petti oma pokka, ei jaksa enää väijyä vaan täytyy tyytyä 39 lajiin. Olen oikein tyytyväinen päivän saldoon, tulihan kaksi uutta pinnaa.

Niittykirvinen kuului tämän päivän lajeihin (T Palomäki) 
Jäät lähtevät täältä Sorvalahden perältä ehkä huomenna, sen verran iso sula on ja reunoiltaan alkaa olla vapaa. Se vaan merkitsee isoa aluetta joka "pitää" tarkastaa nyt ja aina, sen verran on hyvät mahdollisuudet uusien tonttipinnojen toivossa. Tänään kävin katsomassa jo sulaa ja sain yhden pinnan tälle vuodelle, sinisorsia näkyi uivan sulassa kaksi koirasta, harmittavasti en nähnyt sulaa kokonaan sillä näin vain vilaukselta lentävän sorsia enemmän kuin ne kaksi. Huomenna on päivä uusi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti