tiistai 25. joulukuuta 2018

Jouluna 2018

Nyt on aatonaatto jouluun 2018, ulkona on kirpakka -10 asteen pakkanen. Oikein upea ulkoilusää! Tulispa vaan mentyä ulkoileen, on harras toiveeni. Mitä nyt käy hakemassa päivän lehden yhteislaatokosta, matkaa noin 500 m! Enköhän minäkin vielä osaa tempaista itseni ulos ja lenkille.
Kävin lisäämässä pannuun puita ja pihassa ollessa kuulin joutsenen äänen. Nythän ne ovat kyllä jo kaikonneet näiltä alueilta joten tiesin ääntelevien olevan muuttomatkalla, ja näinkin hetken kuluttua kuuden joutsenen matkaavan SW suuntaan. Ilta oli jo tummumassa joten ilman kiikareita en nähnyt oliko porukassa vain ad-joutsenia. Näin sen kuitenkin ilmoitin tiiraan.

Nyt on korkattu lumihanki, vajaa 5 cm oli hankea mutta takana oli hyvä löyly ja hikinen iho. Kuitenkin päätin mennä pyörimään "hankeen", se oli taas kerran iloisen virkistävää, heti kun nousi oli kiire taas löylyyn jossa iho ilmoitti jälleen hyvästä vaikutuksesta. Täytyy odottaa vielä tovi että lumen pinta nousee

Jouluaattona
keli on pakkasen sävyttämä. Päivä on pidentynyt jo 7 min, tarkemmin ottaen valoisa aika, senhän on jo huomaavinaan! Yli 30 pikkuvarpusta ahertaa eturuokinnalla, seassa on joitakin tali- ja sinitiaisia. Tietenkin harakoita  ja naakkoja käy samassa ruokailemassa. Takaruokinnalla  on iltapäivän aikaan jo täysin rauha maassa. Toivottavasti ihmisilllä on myös rauha sielussaan ja näin koko maassa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti