tiistai 4. joulukuuta 2018

Elämää taajaman ulkopuolella

Kävimme eilen hieman kaupunkiajelulla, katsomassa humua taajaman sisällä. Olihan sitä vaikka muille jakaa. Jouluvaloja oli jos minkälaisia, kirkkaita yai sitten vähemmän valoa suotavia mutta valoja kuitenkin. Tampere on muuttunut paljon ja muuttuu koko ajan, tulee isoja rakennuksia, vanhoja puretaan. Ilme muuttuu, raitsikkakiskot ilmestyvät jälleen katukuvaan. Tänne maaseudulle palatessa huomasin täälläkin jouluvalojen lisääntyneen, on kotiseudullakin elämää!

Sunnuntaina päivän lehteä hakiessa, tällä kertaa autolla, kuuntelin kuinka jääkiekkokaukalon laidat kumisivat. Hienoa että on ollut viitseliäitä jäädyttäjiä, tuohan on mitä parasta ulkoliikuntaa kun voi viilettää hyvällä jäällä pienen kumilätkän perässä. Muistan kuinka nuorempana Kyröskosken kaukalossa sormet jäässä "pelattiin" hyvinkin ahkerasti, hienoja muistoja nuoruudesta! Nykyään vaan katsellaan sisätiloissa pehmeiden penkkien keskeltä ja ajatellaan kuinka toisin itse olisi tehnyt tuossa tilanteessa. Niin ne vuodet vierivät!

Sain eilen jo varhaisen joululahjan tai oikeammin sanottuna pihan linnut saivat uuden automaatin ruokinnalle. Täytin sen ja heti alkoi tiaisten hyöriminen sen ympärillä. Se on sijoitettu tuonne metsän puolelle. Olen jo useasti sellaista haikaillut ja nyt se toteutui, kiitos joulupukille ja hänen apulaisilleen luonto ja linnut kiittävät!

Tänään ma 3.12. oli pihapuuhastelujen päivä, katkoin pihamaalta tummuneita pihakasvustoja. On aika lumen jo tulla, sitä varmaan saadaan odottaa vielä viikko tai kaksi. Lavajärven pinta on hienon näköinen, jää peittää ainakin tämän meidän "perän", ei se vielä ole kokonaan jään peitossa, sinnehän ne kymmenen joutsentakin laskeutuivat tänään.

Movember-kisa päättyi, voittajaksi julistettiin Koskisen Hannu 102 lajilla. Käsittämätön määrä yhden kuukauden aikana marraskuussa lajeja! Onnittelut Hannulle, olet ansainnut kultamitalisi. Palomäen Timo tuli toiseksi 87 lajilla, määrähän oli parempi kuin viime vuotinen tulos joten onnittelut myös Timolle. Muita sijoituksia en lähde erittelemään, kaikilla oli hyvä tulos ja saivathan kaikki voimakkaan buustin harrastukseensa näin vuoden pimeimpänä aikaan. Omakohtainen kokemus oli jälleen positiivinen, "voimat" loppuivat täytyy myöntää. Kisassa havaittiin hyvin mielenkiintoisia lajeja, kuten tiiralokki, kirjokerttu, kuhankeittäjä. Ensi vuonna uudestaan?

Näin ilokseni tumman linnun eturuokinnan maassa ja hetken katseltuani se tuli paremmin näkyviin, peippo-koiras siinä haki evästä lumen peittämästä maasta. Lintu liikkui hieman ja huomasin sillä olevan jonkun patin vasemmassa jalassa, sääli tulee. Linnulla on jokin tauti ja on saanut sen jäämään tänne Suomen kamaralle. Nyt vaan täytyy toivoa että se selviäisi mutta näyttää huonolta. Ennustukseni lumen peittävästä maasta meni hieman pieleen, nyt on maan pinta valkoisena, todenäköisesti lumi kuitenkin sulaa pois ja maa on jälleen tutun syksyinen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti