lauantai 22. joulukuuta 2018

Taas on joulu, nauttikaamme!

Joulu tulee aina ajallaan, se saa ihmiset hieman "sekaisin". Kun vaan osaisimme nauttia tästä yhdessäolon juhlasta, saamme viettää kaiken ajan läheistemme kanssa. Joulu on tyypillinen aika jolloin muistetaan poisnukkuneita, mekin kävimme vaimon kanssa laittamassa kynttilät sekä toivottamassa hyvää joulua. vaikka eivät ne vainajat kuulekaan on se kuitenkin hieno ja lämmin tapa muistaa heitä. Se antaa muistajille hyvän mielen ja varmasti myös antaisi nukkuneille.

Kotipihaan palattuamme kävin lisäämässsä ruokinnalle eilen hankkimani siemenseospussillisen auringonkukan siementen lisäksi. Kun hetken aikaa katselin lähellä metsäruokintaa sen tapahtumia niin tulihan kuusitiainen jälleen käymään. Se on vakivieras aina kun olen lisäämässä einettä. Lintu ikäänkuin palkitsee ruokkijan! Toinen yhtä peloton lintu on hömötiainen joka myös ilmestyy aika tarkasti heti kun olen täydentämässä tarjottavia.

Sauvakävelyn kehittäjä, keksijä on Matti Heikkilä. Siitä on nyt jo 20 vuotta kun hän tällaisen idean sai ja kehitti siitä oikein mainion kuntoilumuodon meille tavallisille ihmisille. Kiitos siitä Matti! En ole häntä ikinä tavannut mutta näin blogin välityksellä suon siitä hänelle kiitoksen! Nyt on vuoden pimeintä aikaa, pian tahti muuttuu ja kelkan suunta kääntyy. Tänään urakoivat Hakalan Kari ja Järvisen Hannu ne kaikki 6 pöllön pönttöä metsien kätköihin. Onnittelen myös heitä työn raskaan raatajia kun saivat ne pöntöt paikoilleen. Hannu tietää kyllä oikeat maastot niin pöntöt löytävät oikeat uudet omistajat. Arvokasta työtä! Lehtopöllöt saivat oikein hyvän joululahjan!
Kuvien linnut ovat kotiruokinnalta, Harri Harakka ja Timo Talitiainen

Nyt on maa valkoisena, lisää lunta satelee koko ajan, saamme valkoisen joulun joka ei nykyään ole enää itsestään selvyys. Täytyy iloita tästä kauneudesta, tehkää Tekin samoin!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti