keskiviikko 12. joulukuuta 2018

Lehtopöllölle pönttöjä

Sain viestin että 8.12 olisi talkoot isojen pönttöjen merkeissä. Kurppakomppanian retkiryhmällä oli tarkoitus tehdä esim pöllöille asuntoja liimapuulankkuista. Hakalan Kari oli onnistunut saamaan edullisesti (lue ilmaiseksi) komeita palkin pätkiä. Tuumasta toimeen. Väki kokoontui la aamukymmeneltä ja sirkeli rupesi laulamaan. Osa teki pöntön reikiä ja loput kantoivat valmiita pätkiä kokoomista varten. Kaikille riitti puuhaa ja askaretta. Pöntöistä tuli hyviä näin hukkapätkistä tehtynä. Ne painoivat 30 kg/pönttö joten se on vielä kova urakka saada ne puuhun. Sitä siinä keskusteluissa pohdittiin mutta todettiin että miksi miettiä sitä etukäteen, eiköhän joku keino keksitä. Kuusi pönttöä saatiin lankuista tehtyä. Kyllä niissä kelpaa lehtopöllöjen pesiä!

Sateinen sunnuntai ja lumet sulavat, siinäkö se talvi sitten oli? Tämä kysymys tuli mieleen kun patsastelin pihamaalla. Eihän toki, ei talvi vielä ole alkanutkaan. Kyllä pakkasia ja lunta vielä saadaan kokea. Lauljoutsenia kierteli tusinan parvi E-suuntaan, kuulin kuinka puukiipijä piti omaa ääntään lähimetsässä. Tuli jälleen hyvä pinna "talvipihakisaan", numeroksi tuli 18. Vielä puuttuu reilu kymmenen lajia tältä talvikaudelta, joten ihan hyvässä vauhdissa ollaan.

Maanantai ei auennnut yhtään aurinkoisempana, harmaa pilvimassa leijui Lavajärvenkin päällä. On aika harmittavaa olla vaan sisällä.Kaippa sitä vaan täytyis tempaista itseään niskasta kiinni mutta kun .... Kaikenlaisia  tekosyitä sitä helposti keksiikin ja vieläpä heikko mieli antaa luonnolle periksi ja siinä sitä ollaan! Miksi ei hyväksyisi sitä paljon kaivattua lepopäivää, lukisi hyvää kirjaa ja vaan olisi itsensä kanssa. Kyllä vielä ehtii tämänkin vuoden puolella, Päivän paras lintuhavainto oli kun näin kuusitiaisen ruokinnalla.

Taas tuli päivä ilman isommalta ulkonaoloa, kävin vain kilsan lenkin koiruuden kanssa. Sekin pieni pätkä maistui tosi hyvältä joten uskon että ke pääsen jo pitemmälle. Nythän on keli muuten tosi nappi ilkoiluun, ei sada eikä tuule. Ei tullutkaan lähdettyä lenkille kun kotona on puuhaa, tuli jälleen koira hoitoon. Oikein mukava paimenkoira, on siinä sitten seuraa meidän lappalaiselle, olkoon vaikka aikalailla nuorempi lajitoveri. Eihän meidän Heta enää leiki kun ei jaksa riekkua samalla tavalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti