sunnuntai 7. tammikuuta 2018

Nokian laskenta 6.1.

Seuraava koitos oli perinteinen Naulonvuoren laskenta Nokialla 6.1. Meitä lähtee reissuun ainakin "perusporukka" ja 2 uutta Nokialaista lintuihmistä. Meillä on tarkoitus luopua tästä reitistä, olemmehan jo sitä marssineet aina 1980-luvulta alkaen ja meidän puolesta voimme luopua tästä koitoksesta ja siirtyä ehkä uusille maisemille.

Niinhän siinä kävi kuinka pelkäsin, mahalihakset pettivät meikäläisen ja jouduin jättämään leikin kesken nuotiolle, tai vähän ennen sitä. On se kaamea tunne kun huomaa että ei pääse eteenpäin, ei saa jalkaa nousemaan ja ryhti on harvinaisen suora mutta ei mikään vakaa. Se vaan täytyy tunnustaa itselleen (ja samalla muille) että nyt on stoppi, mun reissu pysähtyy tähän. Ajatuksissa on lievä häpeän tunne kun ei pysty jatkamaan, se tunne täytyy vaan jättää ja ajatella positiivisesti; jaksoin puoleen väliin, ole onnellinen.

Töyhtötintti kuva (T Palomäki)
Nokian laskenta alkoi hyvällä lajilla kun kuulimme kaksi töyhtötiaista noustessamme Naulonvuoren rinnettä. Porukalla ihmettelimme lintujen vähyyttä, ei ollut mitään tiaisten ilotulitusta eikä muidenkaan lintujen runsasta esiintymistä. Näimme päivän aikana 21 lajia, joka on aika sopiva määrä talvilintulaskentaan. Lintuyksilöitä tuli yli 300 joka määrä hieman yllättää meikäläistä. Sehän ei ollutkaan mikään tyhjä reissu.

Meitä oli mukana yhteensä seitsemän lintuihmistä, vanhaa porukkaa 5 ja kaksi uutta nokialaista laskijaa. Perintönä he saavat meiltä Karin tekemät listat lajeista ja me olemme vielä ainakin kevätlaskennassa mukana. Sitten Naulonvuoren laskenta jää taakse. Tai sitten se on jäänyt jo meikäläiseltä ainakin tämän päiväisen taaperruksen jälkeen.

Tali- ja sinitiaisten epäonnistuneet pesinnät näkyvät niiden runsaudessa, tänään tali (33) ja sini (18). Yksi kuusitiainen tuli tänään ja sitten pojat kuulivat reissun lopussa pyrstötiaisia 7 kpl. Varislintuja löytyvät harakka (4), varis (3), korppi (3) ja naakka (43). Tikkalintuja oli palokärki ja neljä käpytikkaa.

Räkätti kesältä
Yhden pyyn ehdin kuulemaan ennen nuotiopaikkaa, samoin tilhen (2). Rastaita olikin päivän tilastoissa aika mukavasti, mustarastas (3) ja räkättejä (108) joka olikin päivän massalaji. Yllätys oli varpusen esiintyminen tutulla paikalla kolmen yksilön voimin. Pikkuvarpusia näimme retken alkupuolella 8 myös tutussa paikassa orapihlaja-aidassa. Punatulkkuja oli päivän mittaan aina siellä täällä 27 kiertelevää ja urpiaisia samoin kiertelevinä 48. Listan viimeisenä lajina voi vielä mainita keltasirkut joita löytyi 9. Tässä tuli lueteltua kaikki päivän lajit


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti