perjantai 30. marraskuuta 2018

Puikku Lavajärvessä

Päivän kovin havainto oli pikku-uikun havaitseminen joutsenten seurassa, ei kuitenkaan meikäläinen päässyt nauttimaan vaan perus Lavajärveläinen Aarre Leskinen. Näin ilmoituksen tiira-palvelussa. Järvi rupeaa jäätymään ja sula pienemään. Kannattaa varmaan mennä katselemaan rantojen kautta mutta ei jäälle ole asiaa! Kyllähän pikku-uikku olisi hieno havainto näin marraskuun lopussa! Nyt mennään 28.11. päivää ja movember-kisa loppuu näillä näppäimillä. Sain eilen kännykkäviestin että sata lajia on ohitettu kisassa, Hannu Koskinen on ollut erityisen toimelias bongari ja hänellä meni sata poikki metson ollessa sadas laji. Se on aika käsittämätöntä kuinka paljon eri lintulajeja on pystytty haarukoimaan yhden miehen toimesta, hatun noston arvoinen suoritus! Vielä on pari päivää jäljellä!

Joulukuu on jälleen  hienoa aikaa, tulee joulupukki jos hyvin käy ?! Nythän on meidänkin lähipiirissä jälleen yksi aivan pieni, Helly Farina Matilda. Nämä vanhat nimet ovat jälleen muodissa, se on hyvä tapa kunnioittaa vanhoja polvia. Kävin eilen Hetan kanssa pienellä lenkillä, kyllähän koiruus innolla on lähtemässä lenkille mutta ei hänen vauhtikestävyytensä ole entisensä, vanha mikä vanha! On se koira kuitenkin yllättävän viisas ja tarkka hajujen suhteen. Kuulo on mennyt jo meidän koiralla tai sitten sillä on valikoiva kuulo, kyllä se ainakin paperin rapinan kuulee.

Kotoiset sinitiaiset
Tänään perjantaina on kovin tuulinen ja sateinen päivä, mieleni tekisi pienelle sauvakävelylle, saapas nähdä tuleeko sitä lähdettyä ? Eilen kävelin n 6 kilsaa lähimaastoissa, tuli "tarkastettua" lähimetsän kunto ja samalla hoidettua omaa kuntoa. Huomioni kiinnittyi metsässä kävellessä että metsätiaiset ovat harvinaisen hiljaa. Yksi sinitiaisparvi tuli kohdalle, niitä oli kymmenkunta ja kaikki olivat sinitiaisia, ei ollut seassa yhtään muuta kaveria. Olisiko sinitiaisilla vaellusta? Omalla ruokinnalla löytyy koko ajan kymmenkunta sinttaria, eikä ne samat linnut ole kysymyksessä vaan on siellä vaihtuvuutta. Tässä samalla kun tätä kirjoittelen lensi yksi harmaalokki kohti Lavajärveä, linnusta tuli meikäläisen 40. movember-pinna.  Täytynee tehdä jonkinlainen yhteenveto kisasta huomenna kun kisailijat vaan ilmoittaisivat kisasaldonsa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti