torstai 14. maaliskuuta 2019

Kevään odotusta

Nyt mennän kevään alkamisen kiivainta odotusvaihetta, talven keväiset pakkaslukemat vielä pitävät otteessaan mutta puristusote ei ole niin voimakas. Aurinko hellii tosi mahtavasti heti kun sille annetaan tilaisuus. Pieni "lumen" tulo ei haittaa. Mieli tekee ulos! Olin eilen sauvakävelyllä, ja (n 8 km) tuli mittariin, täytyy olla tyytyväinen.

Ei kuitenkaan saa jäädä tuleen makaamaan vaan täytyy saada itsensä vielä liikkeelle. Tänään maanantaina oli kuitenkin niin kolea päivä että en lähtenyt minnekään lenkille vaan tyydyin kotipihan askareisiin. Nyt iltapäivällä on jo pieni lumisade tauonnut ja mollikka paistaa. Pihan linnusto on seuraava; ruokinnoilla on n 15 talitiaista, reilu kymmenen sinitiaista, viitisen pikku-varpusta, pari harakkaa sekä kymmenkunta keltasirkkua. Onhan siinäkin jo talvilintuja. Luen tänään tullutta linnut lehteä ja siinä on kiva artikkeli Hangon lintuasemasta. Halias täyttää 40 vuotta. Kyllähän sielläkin ollaan käyty, päivän reissu tehtiin joskus vuosia sitten. Olihan sekin hauska retki, yhdet eväät unohtuivat jääkaappiin mutta hyvin selvittiin.

Nyt on tiistai ja päivä on kulunut ihan kotioloissa. Selkä on "kaput", olen koko päivän yrittänyt kävellä ja se hädin uskin onnistuu. Täytyy olla onnellinen että yleensä vielä pääsee nousemaan ylös, sekin kun tuntuu olevan kovien ponnistelujen takana. Eipä sitä uskoisi että tarvisi kuntoilla mutta kun näköjään se on "must" juttu. Olen joitakin hommia yrittänyt kaiken uhallakin tehdä. Ainoa ilonaihe on upea keväinen sää. Jos nyt jotain iloista hakee tähän päivään!

Taas mentiin pari päivää, nyt on jo torstai. Pakkaset ovat näillä näkymin ohi, suojasää rupeaa hallitsemaan. Ostimme taas puut ensi lämmityskaudeksi, ne ovat kasalla pihassa, kuivuvat lisää kunhan aurinko rupeaa porottamaan. Eilisen ja tämän päivän olen kävellyt kuin kipeä kissa. Nyt jo rupeaa siinäkin suhteessa helpottamaan. Kunpa vaan muistaisi huoltaa olemattomia lihaksiaan, oli se selkäkipu sellainen vaiva! Eihän tässä voi kuin suositella kaikille muillekin vatsalihas ja selkälihastreeniä, sieltä se kunnon lähde on!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti