keskiviikko 17. huhtikuuta 2019

Harjunmäki 17.4.

Sain viettä rauhallisen aamupäivän Harjunmäen maastoissa. Sää oli mitä mainioin ja lämmintä riitti!
Kapusin mäelle 6.30 (vasta!) ja päätin lähteä kotikonnuille 11.15 kun näytti siltä että taivaalla ei liiku mikään ja yksinolo sai riittää. Odotin hieman enemmän liikettä linturintamalla mutta pääsin kuitenkin aivan hyvään lajimäärään, eli 49 lajia aamupäivässä! Kun kiipesin mäelle oli jo täysi lintukonsertti käynnissä, tuntui aivan kuin olisi mennyt eri maailmaan. Eihän siinä auttanut muu kuin ryhtyä perkaamaan lajikavalkadia. Ennen kuin ehdin istumaan olin jo saanut 15 lajia ja pianhan se kaksikymmentä meni rikki.

Päivän aikana näin ns harmaita hanhia, eli anser suvun hanhet kuuluvat niihin, 147 ja parvia näistä tuli 17. Aika pieniä ryhmiä liikkui, parhaassa parvessa oli 25 yks. Kurkien muuttoa hieman odotin mutta eihän se kukko laula käskien vaan omasta halustaan, näin vain 3 parvea! Yhteensä 21 kurkea. Ehkä kurjet lähtevät iltapäivällä! Samoin kuin petolinnut, näin vain yhden muuttajan, ruskosuohaukan matkalla pohjoiseen. Paikallisia näin kahta eri sorttia, varpushaukkoja kaksi ja yhden hiirihaukan. Sitten oli myös hauska hetki kun huomasin yhden tutun äänen joka ei oikein sopinut Harjunmäkeen, lehtopöllö piti kotoa käsin tuttua ääntään, täytynee ilmoitella rengastajalle jos siellä olisi jossain palokärjen kolossa uusi pesijä!

Närhikin on muuttolintu
Mielenkiintoisen havainnontein myös kun katselin että tuossahan muuttaa närhiä! Näiden lintujen lentotaito ei ole parhaasta päästä mutta kuitenkin innokkaasti linnut vaan matkasivat pohjoisen suuntaan. Näin närhiparvia kaksi (4+5) ja hieman niitä kyllä ihmettelin mutta muuttavia ne olivat!
Paikallisten närhien ääntelyä myös kuului joten arvioisn närhien kokonaismäääräksi päivän saldona 13 rääkyjää. Mittasin matkan meiltä kotoa pelipaikalle, sain mittariin 20 km. Paluumatkan tein Karhen kautta ja matkamittariin tuli 16 km. Kannattaa mennä hieman eri reittiä kuin on normaalisti tottunut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti