perjantai 12. huhtikuuta 2019

Normikevät palasi 11.4.

Torstaian saatiin herätä sopivaan pakkasaamuun, -7 astetta klo 7.00. Kylläkin lämpötila nousi piakkoin nollan tuntumaan, tuuli ei käynyt joten keli oli täysin normaalin kevätaamun sää. Itsekin nukuin jopa seitsemään asti, tuntui aivan ruhtinaalliselta. Ryntäsin heti katsomaan ruokintaa eikä siellä ollut tavanomaista hyörinää, peippolinnut olivat lähteneet muutolle. Tuntui aivan kummalliselta kun siellä ei ollut elämää, tai parempi sanoa että peippolintujen hyörinää.Kyllä siellä oli elämää, punarintoja maisteli talipallojen makuja ainakin 4 yksilöä, mustarstaita vilisteli maan pintaa pitkin aivan hyvä määrä, 8 yksilöä ehdin havaita. Yksinäinen rautiainen oli vielä jäljellä, mihinkä sillä olisi kiire. Hyvä ruokinta ja sopivia pesimismaastoja aivan lähellä. Tarkkailin pihasta hetken kevään äänimaailmaa ja tutkailin muuttolintuja. Näin ainakin kuusi lokkia, mielestäni siinä lenteli kaksi kalalokkia ja neljä harmaalokkia. Tätä päivitystä kirjoitettaessa huomaan uusien peippolintujen pyörivän metsäruokinnan puolella, ei vaan järrejä ole ilmaantunut (vielä), kohta nekin valtaavat  parvillaan pihan ruokinnat. Nyt siellä hyörivät tutut talvilinnut sekä orava!

Pienen tauon jälkeen jatkoin kevään tarkkailua. Kuulin aivan oudon mutta tutun äänen, kuin joku rantakana, kävin rannassa katsomassa mikä se oikein oli, paljastuihan se kun kävelin rinteessä kohti rantaa ja näin sulaa hieman enemmän. Äänen päästäjä oli kanadanhanhi joka oli uimassa rannan sulassa yhdessä parin telkän kanssa. Hyvä lisä kevään saapujiin vaikka olenkin sen ehtinyt havaitseen aikaisemmin. Aamustaijin saldona voin pitää aivan hyvää lähes 30 lajia kotipihasta!

Huomenna on taas edessä staijikeikka Harjunmäkeen, kovat on odotukset ja vaateet, nyt niitä tuloo!!
Eivät kohdanneet odotukset eivätkä vaatimukset, päivä oli "hylsy" päivä, ei muuttoa. Vietimme aamupäivän hiekkakuopan reunalla, emmekä saaneet edes aurinkoa vain hyvät nuotiomakkarat päivän lounaaksi ja toistemme seuran. Kirjasimme sentään jotain muistikirjoihin, varpushaukka 1 p, metsähanhia (3) m NNE, paikallinen isolepinkäinen heti aamulla, 8 kottaraista m N parissa parvessa sekä peippolintuja muuttamassa N suuntaan hieman yli sata. Mikä pidätteli näitä kevään airueita? Ehkä se oli yön pakkasissa syy, kunhan yöt hieman lämpenevät sitten vasta niitä tuloo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti