maanantai 14. tammikuuta 2019

Kuusitiainen on kiva kaveri

10.1. täytin ruokintaa ja haeskelin kuusitiaista. Hömötintin näin mutta kuusitintti oli piilossa kunnes meikäläistä melkein osui päähän joku lentävä pikkulintu, mikä se oli? No kuusitiainen siinä kävi katsastamassa ruokkijaa läheltä. On se hauska kaveri, hentoinen piipittävä ääni, utelias luonne ja pelkäämätön metsikön asukas. Onkohan harakoilla aina joku kaveri tähystämässä vaaraa, näyttää ainakin siltä kun meillä on kymmenkunta harakkaa ruokinnalla talimakkaroiden kimpussa ja yksi pitkähäntä on lähikuusen latvassa. Muiden on paljon turvallisempaa einehtiä.

Tänään 11.1. oli jälleen yksi kuusitiainen ja yksi hömötiainen tyhjentämässä auringonkukkavarastoa. Päivä oli hieno talvipäivä, joitakin pakkasasteita ja aurinko paistaa tuuliselta taivaalta. Voisiko talvipäivä olla upeampi! Lauantai 12.1. oli myös selkeä, pikkupakkaspäivä. Hain eilen uutta läskiä joten tulepa vaan valkoselkätikka! Näin tänään aika ison parven pääasiassa keltasirkkuja, siinä oli varmaankin70 lintua. Mitä seassa olikaan? Parvi nousi ilmoille aamun valjettua joten sitä ei päässyt katselemaan tarkemmin. Viherpeippoja oli myötä, näin uskon. Muuten päivä on ollut hiljaiseloa.
Ruokinnan lintuja ovat pikkuvarpunen (n 30 yks), sinitiainen (n 30 yks) ja talitiainen (n 20 yks). Läskinpalat ovat käpytikan heiniä sekä myös harakoiden (n 10 yks). Myös naakatkin (n 20 yks) ovat ruokinnan verkkoesteen  "paremmalla" puolella. Närhet ovat nykyään selvästi piilottelevia, menee monta päivää että en havaitsen yhtään närheä.

Foreca ennustaa hyytävän kylmää lopputalvea? Ei sentään kolmenkympin miinus lukemia mutta kesälämpöiseen tottuneelle parinkymmenen asteenkin lukemat ovat kylmiä. Kaikkeen täytyy varautua, kolasin talon perustuksille lumikerroksen "suojaksi". Tämä on kai sitä vanhan kansan viisautta!

Sain joululahjaksi hyviä kirjoja, nyt on aika kahlata tässä viidakossa. "Ajatuksia miehestä ja miehelle" on hauska runoteos (Hannu Tarmio), sitä lueskellessa tulee hauskoja ajatuksia ja mielleyhtymiä, tässä joitakin hymyä herättäneitä "Muijaton mies on kuin hännätön susi" ja lähelle samanlaista ajatuskuviota "Akaton mies on kuin aidaton pelto". Tämä viimeinen on aika osuva monille poikamiehille! Sitten oli yksi vähän pitempi ajatuksen juoksu " Köyhä mies on tyhmä, rikas mies on roisto, jos mies käy kirkossa on hän tekopyhä, jos hän ei käy on hän syntinen. Jos hän on poliitikko, hän on huijari. Jos hän ei osallistu, hän on epäkelpo kansalainen. Jos hän kuolee nuorena, hänellä on ollut valtava tulevaisuus edessään. Jos hän elää kypsään ikään, hän on taakka yhteiskunnalle. Hyvä mies on vain hän joka ei ole syntynyt.

Harmaapäätikka kuva Harri Partanen
Olenkohan koukussa kun minulla on viikottain toistuva lottorivi? Siihen hukkuu rahaa 3,- / vko. Katsoin juuri veikkaustilin saldoa eikä sinne ole tullut isoja voittoja. Ainahan sitä toivoo että tällainen ihme tapahtuisi. Kun malttaa pitää pelaamisen rajoissa niin se sallittakoon!?  Toivossa on hyvä elää sanoi entinenkin lapamato! Mitään ei saa jos vaan katsoo!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti