tiistai 1. tammikuuta 2019

Kohti laskentoja ja HYVÄÄ UUTTA VUOTTA 2019

On taas se aika vuodesta jolloin kaivetaan esille vetreä mieli, toivotaan edes hieman selkeämpää säätä ka kunnon talvivarusteet. Lintulaskennat alkavat meidän osalta. Itse olen ahnehtinut kolme mahkua toteuttaa tätä lintumiehen talvenrientoja. Tänä vuonna on Lavajärven laskenta ensimmäisenä edessä, 29.12 kierretään Lavajärvi maanteitä pitkin, Kari Isokivijärven kansssa perustettiin reitti vuonna -14.
Olemme havainneet kiertäessämme järveä yht 36 lajia, määrällisesti eniten keväällä vuonna -14 lintuja oli 384 ja vähiten talvilaskennassa -15 määrä oli 153.

Nyt on Lavajärvi kierretty ja reissu onnistui hyvin. Aamuyhdeksältä lähti viisi kävelijää Komista kiertämään kotijärveämme. Laskentaan otti osaa jopa viisi innokasta lintuihmistä. Lintuja nähtiin kaikkiaan 308 lintuyksilöä, lajeja tuli 17. Parhaimpana ehkäpä yksinäinen räkättirastas ja pari pyrstötiaista. Puuttumaan jäivät punatulkku, koskikara, joutsen, sinisorsa eli Lavajoen seutu oli täysin tyhjä. Metsäpätkillä silmiinpistävää oli metsätiaisten vähäinen määrä. Muuten reissu oli onnistunut. Sauvakävellen kävi matkanteko ainakin osaltani hyvin.

Hyvää uutta vuotta! Nyt on menossa aaton kiihkein hetki, kolmisen tuntia vielä jäljellä tätä kuluvaa vuotta. Ensimmäiset uuden vuoden raketit on nähty, kova pauke siivitti valosuihketta. Arvioimme siinä menneen pari sataa euroa, oli sen verran näkyvää. Hetken se kesti, nyt on jäljellä vaan autioa tyhjyys. Monien koirien tuskaiset hetket ovat pian käsillä, joka puolella rätisee ja paukkuu. Samoin oli meidän Hetan kanssa, uuden vuoden aattona täytyi aina soittaa radiota aika kovalla että koiruus ei täaysin sekoa paukkeesta. Kun katselen pimeässä tuonne pihalle, saatoin hyvin kuvitella Heta sinne . Mutta ei näkynyt vaan Hänellä on nyt rauha.

Illalla kuulin tv:stä mielenkiintoisen lausahduksen; uuden vuoden raketit on tarkoitettu pelottamaan pahoja henkiä!? Jos tuo pitää paikkansa niin ei ainakaan Helsingin Senaatintorin liepeillä ole pahoja henkiä! Täytyy myös toivoa että ei niitä tule Lavajärven seudullekaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti