tiistai 29. tammikuuta 2019

Laittaa nöyräksi

Se laittaa kummasti nöyräksi kun pakkanen menee yli -20 asteen. Nytkin ollaan su iltapäivän lopussa ja mittari heiluu noissa lukemissa! Mutta ainoa hyvä asia mitä säätieteilijöiden suusta olen näinä päivinä kuullut on se että pahin pakkasjakso on ohi. Lunta tullee lisää, siitä selvitään aina.

Viime kevään savotan tuotoksia
Maanantaina aamupalaa syödessä sain katsella kun koiras varpuahaukka yritti saalistaa jotain pikkulintua ruokinnalta, liekö ollut sinitiaisparkaa mutta ei saanut mukaansa ja sinitintti pääsi pälkähästä. Ruokinnalla on tiaisia hyvä määrä, sinitiaisia löytyy n 30 yksilöä ja tallareita puolet vähemmän. Yksi uskollinen käpytikkapari takoo talimakkaroita oikein työkseen, eipä ole tullut niiden "serkkua" valkoselkätikkaa ainakaan vielä käymään visiitillä. Helmikuu on hyvää aikaa kisailla kavereiden kanssa, niinpä polkaistiin käyntiin helmikuun ajaksi pihapinnakisa välillä Lavajärvi-Parikkala, eli "jäsentenvälinen" Partasen Harrin kanssa. Uskon että tämän kisan aikana tulee jo ekat keväiset muutajat!?

Kävin lisäämässä ruokinnalle evästä. Se on tosi asia että eivät ne linnunruoat paljon lämmitä varastossa vaan niiden tulee olla saatavilla, tietenkin sopivissa mitoissa! Heti siellä tultiin tankkaamaan pakkasyötä vasten. Nyt on vajaat -15 astetta mutta se tuuli. Se pölläyttää puiden lumet ja nostaa maastakin kevyempiä hiutaleita juuri vasten kasvoja, tietää olevansa ulkona!

Tiistaina 29. pvä oli jälleen lumihommien vuoro. Mönkkärillä isoimmat ja kolalla viimeistely. Nyt saa jo sataa lisää. Ruokinnn pikkulinnuilla on hädän päivät; varpushaukka kävi kahteen otteeseen vetämässä tyhjän nuotan ja heti iltapäivän aluksi näin isolenpinkäisen ruokinnan tolpan nokassa. Eipä isolanttukaan saanut ketään, pikkulintujen onneksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti